• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

cudny90, nie, wszystko gra równo przy małym jaki i wysokim poziomie głośności, zniekształceń też nie ma... Mam yamahe ax-392

cudny90, a właśnie że nie na scalaku :razz: Wzmak jest na 4 tranzystorach, po 2 na kanał, jakieś toshiby to chyba są....

Nic jeszcze nie sprzedał :P
Właśnie sprzedaje :D
Głośnik może być całkiem fajny, ale będzie wymagał dużej budy. Nie mam czasu narazie na diy, a potrzebuję kasy więc sprzedaje.
Jakby co Maxi, to mogę Tobie oddać za tyle ile dałeś za tamtego - może zrobisz tandem ;)
Mam go wystawionego od 120 na Allegro. Swojego czasu trochę kosztował.

UKA napisał:
Jakby co Maxi, to mogę Tobie oddać za tyle ile dałeś za tamtego - może zrobisz tandem ;)
No ja do 10 kwietnia jestem bez gotowki...
Co do wielkosci pudla to fakt... w sobote badz niedziele sie nim pobawie od 100l w dol ;p

[ Dodano: 2009-03-26, 15:32 ]
Swoja droga, UKA, ladne komentarze... ;) heh

Nie wiecie gdzie można w miarę tanio kupić nowe lampy do pre nr3 audiotonu (ecc88, e88cc). Było kiedyś sporo tych tesli na allegro a teraz jakies same resztki-uzywki.

No i rozebrane LDMy... W srodku Arn 150-03/4 laczone w szeregu puszczone calym pasmem i na gorze tylko kond 3,3uF... calosc z 12mdfu zaszpachlowanego i polakierowanego na polysk. Arn sie trche marnuje, litraz raczej dla jednego niz dwoch, ale do rocka nie potrzeba takiego litrazu, natomiast gora niby kosztuje ok 20dolcow za pare ale nigdy bym na to nie wydal kasy.. :wink:

kaman777, a nie lepiej bylo polozyc wieksza cewke a mniejsza postawic?

dolphin123, zmien konda na MKT to moze sie poprawi brzmienie

sonus-b3.jpg

W końcu mam trochę czasu żeby zacząć projekt :]

JacekN napisał:
To może coś na Seas-sie :?:
A dlaczego nie na 18cm :?:

Kwestia obudowy, teoretycznie jest miejsce również na 18cm, ale nie wyglądało by to raczej ok (no i kwestia objętości).

Sonus.jpg

Obudowa była projektowana na wzór Guarneri Memento/Homage, a te oparte są o głośniki 15cm.

Powrót