• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

cudny90, co kto lubi;) Wykładowca się troszkę zdziwił jak kumpel mu podał swojego pendriva zrobionego w ten sposób :lol:

"Obszpachlowałem" go .. poczekałem 3 godziny i teraz po włożeniu do gniazda nie wykrywa go xD Coś wykryło, ale nie ma dysku wymiennego xD chyba doprowadziłem go do stanu nieużywalności, ale poczekam jeszcze :D

foto:

227427.jpeg

Żeby nie było ,że nic nie robię wrzucam fotki z mojego suba :grin: sub jest juz po dwóch warstwach lakierobejcy półpołysk. Fornir to tik 3001pw. Oczywiście moje monitorki na HDS180 i XT25 tez będą miały podobny densig:P Z tym ,że frezów nie będzie ze wzgledu na brak narzędzi ,a w skrobanie wkrętem na cyrklu nie uśmiecha mi się bo już to przerabiałem :grin: Sub będzie na głośniku GDN 22/120/4sc.

Jacek90 najs ten klocek :mrgreen: Czym robiłeś ten piękny otwór na dole suba :?: :razz: :mrgreen: Zdradź technike i narzędzie :mrgreen:

Jacek90, napisz mi jakie wymiary ma skos- wymiar na przedniej sciance, na bocznej, wysokosc niekoniecznie ;)

Heh wiedziałem że się ktoś przyczepi:P A więc tak najpierw wyciąłem dziurę wyrzynarką a potem ponieważ trzeba było poszerzyć i i wyciąć takie rowki użyłem młotka i pilnika :lol: trochę się odłamało ale jest dobrze bo BR wchodzi :lol:

Jacek90 ja sie wcale nie czepiam :wink: Te BR-ki są do kitu tak szczerze, lepiej jakby tych wąsów nie było, na klej by się osadziło ładnie i już, swoją drogą dajesz jeszcze tam jakiś uszczelniacz typuklej :?: Czemu wiórówka :?: W Rybniku też problem z MDFem jak u mnie :?:

Wymiary subika

[ Dodano: 2009-05-03, 20:13 ]
Na pewno będzie jakaś uszczelka albo może i klej ponieważ słabo się trzyma. Z MDfem nie ma problemu w mieście z dostępem ale jest inny problem czyli cena :lol:

Dawid-SS napisał:
Te BR-ki są do kitu tak szczerze, lepiej jakby tych wąsów nie było, na klej by się osadziło ładnie i już
a ja sie nie zgodze. to sa najlepsze b-r dla osob nie posiadajacych precyzyjnych narzedzi.
tylko nie wiem dlaczego zawsze musicie komplikowac sprawe i robic te wciecia? :???:
poprostu robicie duzy otwor i tyle :P

Jacek90, ten fornir kojazy mi sie ze starymi szafami z czasow PRLu itp :P

A mi się ten fornir podobał :smile: Podobnym fornirem oklejone są moje stare kolumny zg15 bodajże. W każdym razie każdy ma inne gusta. Zastanawiałem się nad hebanem ale jakoś mnie nie przekonał.

Jacek90 napisał:
A mi się ten fornir podobał :smile: Podobnym fornirem oklejone są moje stare kolumny zg15 bodajże. W każdym razie każdy ma inne gusta. Zastanawiałem się nad hebanem ale jakoś mnie nie przekonał.

takiego suba ja miałem zrobic

cudny90 napisał:
"Obszpachlowałem" go .. poczekałem 3 godziny i teraz po włożeniu do gniazda nie wykrywa go xD Coś wykryło, ale nie ma dysku wymiennego xD chyba doprowadziłem go do stanu nieużywalności, ale poczekam jeszcze :D
I jak wyszło? Nadal nie działa? :)

Powrót