• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

takero, nie ale nie mam daleko to się pofatyguję.

[ Dodano: 2009-11-30, 22:07 ]
Bartuś, a co to ma być :?:
to ty strasznie duży musisz mieć salon i nie sprawną wyrzynarkę :wink:

lklukasz napisał:
Bartuś, a co to ma być :?:
to ty strasznie duży musisz mieć salon i nie sprawną wyrzynarkę :wink:
bez kitu... :razz: jak ja otwory do odgrody zrobiłem wyżynarką to mi ludzie nie wierzyli że nie dotykałem frezarki, a mało tego- nawet cyrkla nie tknąłem, tylko zaznaczyłem z 6 8 punktów i na czuja jechałem :lol:

chwila zabawy i mam tylną ścianke do preampa :) jeszcze tylko pomalować i ewentualnie dorobić dodatkowe otwory to przykręcenia / przynitowania

no i teraz mam zagadke ... ja to ułożyć + jeszcze płytka selektora i zasilacz do selektora, ledów itp

Pawel S.,
piękna robota :!:
cudny90,
jak nic to jest kaszel :wink:
Pawel S.,
a jaki fornir na tym będzie :?:

Chilihead napisał:
Całkiem fajnie wyszło.
lklukasz napisał:
Pawel S.,
piękna robota
przeciez to jeszcze nie gotowe :P
Chilihead napisał:
Będziesz to malował czy obijesz skajem?
ja chce na to polozyc skaj. a kolega (wlasciciel) mysli o czyms innym

lklukasz napisał:
Pawel S.,
a jaki fornir na tym będzie
jakby to byl mercedes to bym polozyl fornir :P
ale to maluch wiec dawanie tam drewna bedzie pasowalo jedynie do kija od szczotki sluzacego jako zapasowy rozrusznik :???:

cudny90 napisał:
Paweł, to jest odrzwie( to cos od drzwi ) od kaszlaka?
tak, to niesmiertelny maluch ;)

Pawel S. napisał:
Bartuś, ale to sa 2 skrzynki na sobie?
nie, dorabialem gore ale od starej obudowy odkrecilem gorna plyte i polaczylem w calosc. WYSZLO MNIE to ok 140 L chyba troche za duzo ... no ale ; )

[ Dodano: 2009-12-02, 23:56 ]
lklukasz napisał:
Bartuś, a co to ma być
to ty strasznie duży musisz mieć salon i nie sprawną wyrzynarkę
nawiercalem dziury, latwiej leciec wyrzynarką.
wyszlo mi idealne kolko ;) wrzuce w konstrukcje aczkolwiek zastanowie sie bo nie bede niczym wykanczal

Paweł nie za bardzo to wystaje? Nie będzie przeszkadzać? Chyba, że nie będzie tak wystawać? Ja i tak bym na to fornir rzucił :D :D i ładny lakierek :D

Ale do tego musiałyby być fornirowe akcenty we wnętrzu :D

cudny90 napisał:
Ale do tego musiałyby być fornirowe akcenty we wnętrzu
a nie wystarczy, że to wóz retro?

[ Dodano: 2009-12-03, 23:14 ]
cudny90 napisał:
Paweł nie za bardzo to wystaje? Nie będzie przeszkadzać?
wydaje mi się, że musi. Bo się głośnik nie zmieści bo to cienkie drzwi są i jeszcze szyba.

lklukasz, nie bedzie pasować takie drewno do tego materiału czarnego raczej. odrobina forniru gdzies na desce, jakies detale i by juz pasowało, IMHO.

cudny90 napisał:
Paweł nie za bardzo to wystaje? Nie będzie przeszkadzać? Chyba, że nie będzie tak wystawać?
miedzy panelem a bokiem fotela jest jeszcze calkiem spora przestrzen - prawie palca da sie wlozyc ;)

lklukasz napisał:
wydaje mi się, że musi. Bo się głośnik nie zmieści bo to cienkie drzwi są i jeszcze szyba.
szyby w tym miejscu niema - tam jest ten trojkacik
wczesniej kolega mial dystans tylko z jednej plyty i sie glosnik miescil (to 13cm) a teraz poza panel wystaje niecaly magnes ;)

Powrót