• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

srutowano-anodowana galeczka do volume dla mojego uniego
+pierscien ozdobny ;)

jeszcze tyle roboty ohh...

Pawel S. napisał:
tom3kk, co dalo srutowanie? gladka powierzchnie?
bo tez myslalem o wykonczeniu poprzez piaskowanie itp

srutowanie dalo efekt matowy :)
polysk mam tylko na 'scieciu'

/edit/
no i fakt, galka jest gladziutka...

[ Dodano: 2009-12-11, 19:20 ]

mysle ze tu lepiej widac powierzchnie

Tak to mniej więcej na surowo u mnie wygląda. Monitory mam na razie sklejone do dziesiątej warstwy a mają po dwadzieścia trzy. Standy jak widać robię od razu w dwóch wersjach, bo nie wiem jeszcze jak będą stały- czy na szafkach, czy na podłodze. Monitory będą miały jeszcze front z MDF-u lakierowany na czarno. Z tyłu przy terminalu też będzie czarna wstawka. Reszta fornir, ale jeszcze nie wiem jaki. Chodzi mi po głowie topola czeczot albo orzech. Słupki standów z przodu i z tyłu też będą miały czarną wstawkę.

lars233, widać, że Ci się nudzi i roboty sobie szukasz :P Do tego tyle materiału zniszczonego :/ To się nazywa ekonomia? :)

cudny90 napisał:
lars233, widać, że Ci się nudzi i roboty sobie szukasz :P Do tego tyle materiału zniszczonego :/ To się nazywa ekonomia? :)
Z odpadków zrobiłem sobie takie półokrągłe łoża, żeby ładnie położyć swoje monitorki na bokach jak je będę szlifował czy fornirował. Zostały mi tylko te kawałki ze środka, które też może się na coś przydadzą. Tak, że z ekonomiką u mnie nie najgorzej hehe :razz: Poza tym ciężko uzyskać taki wymyślny kształt w inny sposób. Chyba, żeby boki z kilku warst płyty pilśniwej wyginać ale to też ciężko.

Powrót