• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

4 przelaczniki po 45 rezystorow + zwarcie/puste (zero lub nieskonczony opor)
jest to jeden z modolow do zwrotnic strojonych. ma ulatwic i przyszpieszyc proces testowania/projektowania zwrotnic

premorepa napisał:
Przemek napisał:
Skrzynki na surowo z fornirem na frontach.

Przemek, a nie bedzie widac od przodu patrzac bocznych krawedzi?? ja zawsze forniruje od bokow do przodu, wtedy sie zlewa....mam na mysli krawedzie laczenia forniru...

co prawda gdyby ci sie nnoga powinela to zawsze jeszcze mozesz teraz wymienic front....chociaz o ile przyklejony to i tak juz lipa ;)

Fornir modyfikowany jest tak cienki że widoczność krawędzi jest pomijalna - dodaj do tego szlif i parę warstw lakieru i będzie akurat.
Front przyklejony - będzie się ostrożnie doszlifowywać krawędzie reszty na całej skrzynce - pośpiech niewskazany...
Pora na wykonanie prowadnicy "cyrklowej" do wyrzynarki i trzeba jechać z dziurami :)

Prace powoli idą do finału fornir to bambus jak na razie jedna wpadka podfrezowanie jednej wysokotonówi 05 mm za duże.

toma085, co to będzie?
Podoba mi się takie ścięcie, właśnie takie sobie podłogówki planuje tylko zastanawiam się czy nie zrobić frontu czarnego

dolphin123 napisał:
Przemek przepraszam, ale za sam pasiak mi się nie widzą... :razz:

specjalnie wzornik fornirów zamawiałem - 38 arkuszy spiętych w albumik - to jasne zebrano - nowość podobno - druga połówka zamawiającego wskazała jako najlepsze...i miałem jakiś wybór? Dla siebie robiłbym standardowo buk. Ale na żywo - bo zdjęcia jak zawsze nie oddają - to wygląda fajnie - taki jasny fornir z mazami ciemniejszego...fikuśne

n_omyzs napisał:
No to te w pocie czola plodzone w piwnicy frezy nie wyszly tak zle :D... gites
ano, jak na piwnicę dokładność zadziwia :cool:

Kto zgadnie na czym oparta koncepcja wizualna?

Przemek napisał:
specjalnie wzornik fornirów zamawiałem - 38 arkuszy spiętych w albumik - to jasne zebrano - nowość podobno -
prawie dwa lata temu miałem go pierwszy raz na kolumnach i do dzisiaj na ten pasiak patrzeć muszę... :neutral: :razz:

dolphin123 napisał:
Przemek napisał:
specjalnie wzornik fornirów zamawiałem - 38 arkuszy spiętych w albumik - to jasne zebrano - nowość podobno -
prawie dwa lata temu miałem go pierwszy raz na kolumnach i do dzisiaj na ten pasiak patrzeć muszę... :neutral: :razz:

To nie ten sam.
Twój wygląda na 0112 a mój to 0021

wg mnie nie ma żadnej różnicy, bynajmniej z Twoich zdjęć. A i każdy płat ma gęściej ub rzadziej brązowe pasiaki. Do tego musisz wziąć pod uwagę lakier jaki stosujesz bo to on daje końcowy efekt :wink:

Powrót