• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Wiem ale i tak zdecydowanie mniej pracy niż przygotowanie powierzchni do malowania.
Raczej obawiam się tego oklejenia tym skajem ze względu na kształt powierzchni ale jak z opalarką da rade to będę próbować :mrgreen: najwyżej pójdę do tapicera :razz:

Dzisiejsze DIY:

Wreszcie udało mi się sklecić jakąś skromną obudowę dla PCM2702 :mrgreen:

Obudowa w trakcie projektowania,głośniki zakupione do przymiarki. Do celowo będzie 2,5way.

Już wiem że wysokotonówka jest bajera :)

Kolega widze, że z ZG i chyba posiada frezarkę bo ma zrobione frezy pod głośnik.

Co tam będzie siedzieć?

P.s Odezwę się na PW, będę miał małą sprawe.

oooo - dokladnie ten :grin:
UKA mi mowil ze nic nie znalazl w necie wiec mialem go pomiarzyc...
ale nie udalo sie :???:

Shiver napisał:
Budowa tego głośnika jest...conajmniej dziwna
tak, bardzo dziwna
pozniej porobie dokladne fotki

Po kilkunastu godzinach na laboratorium stworzyłem coś takiego :mrgreen: :

Filtr wygląda fatalnie ale działa :wink: . Po dopracowaniu umieszczę elementy na PCB co powinno zmniejszyć indukcyjności i pojemności pasożytnicze i poprawić jeszcze tłumienie. Obecnie równomierne tłumienie ok 60dB w zakresie 50kHz do 10MHz dla zakłóceń zarówno różnicowych jak i wspólnych ale powalczę jeszcze o więcej jak czas pozwoli. Filtr też całkiem dobrze działa bez przewodu uziemiajacego.

Na koniec umieszcze to w obudowe, dam ze 2-3 gniazda i będzie hi-endowa listwa zasilajaca :twisted:

Yoshi_80, czekam na efekt końcowy:) Udostępnisz na forum schemat czy coś? Mi coś takiego by się przydało

Budżetowe monitory aktywne

Budżetowe monitory aktywne

Pierwsze widoczne postępy...
STX GDN-14-70-8-SC + GDWK 9/80/1 w 11 litrach

Powrót