RpLand, widze cos oryginalnego 
to czarne to okleina czy skaj?

to czarne to okleina czy skaj?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
I słusznie, bo właśnie ma facelifting. Docelowo front ma mieć okrągły, jak skończę to go pokażę.Pawel S. napisał:ale cos wysokotonowy sie nie zgadza...
Pomiary. Póki co gra to w pudełku po butach z 4,7uF na GDWK bez tłumika - 3dB nadwyżki (słucham jak zmienia się charakter - jest nowa tekstylna)scythe1123 napisał:a jak ze zwrotką?
Takie jest ich przeznaczenie.scythe1123 napisał:już mi się projekt podoba w sam raz niedrogie aktywne do kompa![]()
TDA 2030A "wytargane" z zamordowanych komputerowych głośniczków TRACER. Wymieniłem diody prostownicze, kondensatory w zasilaniu i podpięte to jest pod mocniejsze trafo (jest 50VA, było ok. 17VA). Po tym zabiegu słychać kolosalną różnicę w kontroli nad dołem nawet na GDN-14-70-8-SC, w końcu przybyło kilkukrotnie prądu w zasilaniu.scythe1123 napisał:co za napęd będzie robiło?
Moja opinia nie jest miarodajna - gra to w pudełku po butachscythe1123 napisał:Panowie jak ten GDN-14-70-8-SC sobie radzi z basem?
Ten głośnik niestety musi mieć więcej powietrza.scythe1123 napisał:muszą mieć trochę dołu te kolumny chociaż 11 litrów to już trochę duże jest...
nie nie zapomniałem po prostu za wcześnie żeby to oceniać, to były pierwsze minuty jak zagrały ale już na pierwszy rzut oka wyraźnie było słychać że osobny głośnik średnio tonowy robi swoje , bardziej wyraźna i wyselekcjonowana średnica nawet w pierwszych sekundach dała o sobie znać, basu oczywiście więcej ale niestety z zejściem kiepściutko nawet gorzej momentami niż seasy, wysokie wyraźnie głośniejsze i ostrzejsze ale tu jestem spokojny bo w poprzednim zestawie dużo się uspokoiło po kilkunastu godzinach odsłuchu.nonameplum napisał:Toma085 jest chyba w takiej euforii, że zapomniał opisać to porównanie
no wybacz ale goni to najwyższa integra Geundika 140W w 8R prawie 18kg wagi i 690wat poboru więc raczej o niedoborze mocy możemy zapomnieć,mor den siur napisał:Niestety duże membrana, duże zawieszenie - trzeba to rozruszać.