• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

a tymczasem slucham juz radia z playerka,
http://tomekk.oswiecim.eu.org/projects/wwrp/

Pierwsza wersja, bardzo prosta wciaz wiele mozna dopisac i wciaz troche zooptymalizowac, poki co to odstawiam na rzecz innego projektu.
Aczkolwiek mam w koncu swoj player radia internetowego, maly i nie slyszalny.

Myslalem czy by tego nie wsadzic do obudowy po tuneru, odpicowac i wstawic wyswietlacz - trzeba pomyslec :)

Tylko że front powinien we wszystkich być taki jak u STX...

Niby tak,ale przyznaj szczerze,czy słyszysz różnicę? A jeśli tak to napisz "w czym" jest ta różnica. To nie hi-end za xxx.xxx zł żeby martwić się takimi rzeczami (żeby nie było,w cale nie twierdzę żeby odwalać fuszerkę,ale myślmy racjonalnie). Osobiście jestem przekonany że różnicy nikt nie usłyszy w ślepym teście,co jedynie może być to widać na pomiarze.

panowie, wczoraj sluchalem MX-140...
i chociaz przesluchalem na nich tylko 3-4 utwory to chyba sam bym sie skusil na zakup glosnikow do FX-300 ;)

Moje wypociny ukończone w 99% (przydałby się jakiś kolorek oraz dioda): Symasym by flodins dual mono (:

Jak by kogoś interesowało porównanie z Vampirią to mogę parę słów skrobnąć (a jest różnica w odsłuchu)

Załączniki

• DSCF7343.jpg
    DSCF7343.jpg
    94 KB · Wyświetleń: 0
  • DSCF7351.jpg
    DSCF7351.jpg
    96.8 KB · Wyświetleń: 0
Od początku zakładałem że idzie na sprzedaż (trochę przyśpieszyłem bo wyjeżdżam):P. Zacznijmy od wysokich: symek ma je bardziej wyeksponowane, są bardziej szczegółowe, vampiria jest wyraźniej pod tym względem stonowana (nawet przytłumiona (?)). Srednica wg mnie taka sama, natomiast bas bardziej wyeksponowany w vampirii, jest więcej "mięsa" (w każdym MOSFEcie jaki miałem tak było). Ogólnie vampiria a raczej MOSFETy chyba bardziej mi pod pasowały;) Ogólnie niuanse dzielą te wzmaki

co do symka to puki co mam niewielkie porównanie bo tylko do uni i GC (jeśli chodzi o diy) (niedługo 2 nowe dojdą) to z tego wszystkiego (nie wiem jaka jest vampiria) ale to symek wydawał się mieć cofniętą górę i szybki dobry basik... czyli na odwrót niż u ciebie :P jeśli vampiria ma mieć górę jeszcze bardziej cofniętą to coś chyba z nią nie tak bo można faktycznie mówić o przytłumieniu góry... w dodatku więcej basu ?? to już będzie niemal jak podbicie...

ale nie w tej sprawie piszę a w sprawie tematu poruszonego wcześniej, dzisiaj trochę podłubałem w obudowie (właśnie do wspomnianej wcześniej nowej końcówki) i w międzyczasie wykonałem testy kilku lakierów kładzionych na szczotkowane aluminium, i tak:

Połysk - porażka, przykrywa niemal całe szczotkowanie i wygląda to bardzo kiepso.
Mat - widać szczotkowanie ale też to nie zachwyca, ze względu na to że mat nie powoduje ładnego odbijania (gdyż tego nie ma w macie rzecz oczywista) światła na tym szczotkowaniu.
Półmat - idealne rozwiązanie, nie przykrywa szczotkowania i ładnie je eksponuje po pomalowaniu.

przy okazji zdjęcie - jak pomaluję przykrywę to wtedy załączę fotkę jak to wyszło

czyli na odwrót niż u ciebie :P jeśli vampiria ma mieć górę jeszcze bardziej cofniętą to coś chyba z nią nie tak bo można faktycznie mówić o przytłumieniu góry... w dodatku więcej basu ?? to już będzie niemal jak podbicie...

To raczej różnice na granicy sugestii, każdemu co innego się rzuca w sluch, trzeba by posłuchać;)
przy okazji zdjęcie - jak pomaluję przykrywę to wtedy załączę fotkę jak to wyszło

Pochwal się ile cie to wyszło:P

Powrót