• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

PowerClone, dual mono.
Części jak na foto.

Trochę z nim problemów było ale ostatecznie miodzio :]
Szkoda ze to nie dla mnie...

Nie mam, tyle co dla siebie i nic więcej, jak chcecie to można zrobić jakieś zamówienie na nie, tylko trzeba znaleźć dostawcę, wiem że kupuje się je w dość długich kawałkach 3metrowych i minimum to kupno 6 metrów, cena za metr to około 20-30zł. U mnie w pracy z tego co wiem kupują je od producenta - Niemcy.

Drewno też może być dobrym materiałem konstrukcyjnym :]

Nie na temat...
Nie mam, tyle co dla siebie i nic więcej, jak chcecie to można zrobić jakieś zamówienie na nie, tylko trzeba znaleźć dostawcę, wiem że kupuje się je w dość długich kawałkach 3metrowych i minimum to kupno 6 metrów, cena za metr to około 20-30zł. U mnie w pracy z tego co wiem kupują je od producenta - Niemcy.

Mógłbyś się tym zająć? Wielu byłoby zainteresowanych.

9092448400_1302605317.jpg

OMG, co za front... 15mm ?

Taki kawałek się mi znalazł :]
Potencjometr i przełącznik obrotowy praktycznie mieszczą się w podfrezowaniu od tyłu :D
Ile ma nie mierzyłem, na pewno 10mm.
Jak to maleństwo skończe to puszczę do działu własne konstrukcje.

a może byśmy jakieś większe zamówienie zrobili u ciebie na zacne obudowy do uniampa?
przy większej ilości dało by radę coś zaoszczędzić na częściach

LuSzTi,jak z takiego czegoś:

...wyszło Ci takie coś?:

Pozmieniałeś ułożenie płyt w środku? bo z pierwszego zdjęcia wynikało że wylot będzie z tyłu...

Polecam kupić kiedyś drabinkę i podmienić z potkiem.
Nawet moje tępe ucho słyszy różnicę.

Zamówienie na obudowy możliwe do wykoania ale trzeba by określić dokładnie jak mają być wykonane.

Zamowienia na teprofile nie będę robił bo nie potrzebuję więc sobie sami możecie zrobić, ja mam dojścia takie same jak wy.
Tyle dodam że profil jest z firmy ITEM o wymiarze 20x20mm.

maxdila, jak wiercisz otwory w alu? Masz przystawke do wiertarki? Bo "z ręki" rzadko mi wychodzi idealnie wycięte koło, jeszcze w tak grubym płaskowniku to już w ogóle.

Wiertłami piórowymi owszem - wychodzą okrągłe dziury, ale zwykłym wiertłem do metalu to chyba tylko z przystawką?

Powrót