• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

przylaczam sie do pytania, udostepniasz zwrotke ? i skad dorwales taki pierscien na kepa ?

Na żywo lakier wygląda lepiej niż rewelacyjnie :P Gdy skończę polerkę postaram się wykonać lepsze zdjęcia.
Zwrotki to nadal wielka niewiadoma. Uparłem się że odsłucham je gdy sprzęt będzie w "ostatecznej całości" :)
Mam nadzieję że uporam się ze wszystkim do końca następnego weekendu no i mam cichą nadzieję że się nie zawiodę.. :)
Pierścienie tokarz wykonał z takiej fajnej rury o średnicy zewnętrznej około 190mm i bardzo grubych ściankach... wyszło tak zupełnie przypadkiem bo wpadłem do niego ze skromnym zapytaniem czy w ogóle jakiekolwiek pierścienie jest w stanie wykonać a on mi wyskoczył z taką to rureczką której długość wynosiła chyba ze 4cm długości i miała iść już na złom :) Ale mam już nowe źródło ślusarskie gdzie może by była i możliwość wykonania większej ilości takich zabawek ale puki co nic nie mogę obiecać...

Ostatnia edycja:
lakier już wygląda rewelacyjnie
co do pierścienia to akurat nie problem

czeka cię długi weekwnd więc powodzenia

może, ja w końcu znajdę chwilę alby opisać i pofocić moje usherki :)

Mój ostatni zakup:

Pierwsze co rzuca się w oczy to potężny magnes. Wykonanie OK, żadnych wad czy niedoróbek. Ciekawy jest ten aluminiowy korektor fazy. Nie jest gładki tylko karbowany. W zamierzeniu to będzie średniaczek do 3-Way. Teraz trzeba będzie zbierać na pozostałe głośniki. Jestem w trakcie remontu mieszkania, więc pewnie trochę to potrwa.

Ushery 8848P, obecnie w promocji w loudspeakershop za 300zł/szt. Takie same mam w swojej konstrukcji.

Ushery 8848P, obecnie w promocji w loudspeakershop za 300zł/szt. Takie same mam w swojej konstrukcji.
Dokładnie. Można wiedzieć w jakiej konfiguracji grają u Ciebie? Bo ja jeszcze nie wiem z czym je będę łączył. Pisałem dwukrotnie do loudspeakershop czy by mi zaprojektowali albo udostępnili jak mają odpłatnie schemat zwrotnicy pod te głośniki ale mnie olali. Nawet nie raczyli odpisać. Będę musiał zlecić komuś innemu zaprojektowanie zwrotnicy.

hpim0421h.jpg

hpim0420.jpg

Efekty dzisiejszych zabaw lutownicą :)

Coś czuję, że droga zabawka :) Good Job!
Może mi ktoś polecić daca z wejściem optycznym (taniego, ale o dobrej jakości)?

Uploaded with ImageShack.us

Zdjęcie nie chce się obrócić :/ Przez weekend nałożyłem 5 warst nitro bezbarwny połysk. Wyszło świetnie. Pomiędzy warstawami oczywiście przeszlifowanie. Skaj na front i sam front tylko na próbę bo nie mam jeszcze głośników. STX się ociąga z produkcją GDM SCX :)

Powrót