• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

To będzie coś w rodzaju kondycjonera ale głównie to bardziej taka rozbudowana listwa zasilająca... W środku będzie filtr, układ wyłącznika na pilota i woltomierz

A oto dzielo o którym wspominałem w innym temacie, nie dla mnie, ja mam w drodze coś ciekawszego :) to na zamówienie: (w dziale gotowe jak opis wreszcie zrobie, wtedy z 10 projektów pokaże :) bo tyle mam bez opisów)

chętni na odsłuchy ??
fotograf ze mnie kiepski ale postartam się o lepsze fotki już w dziale gotowe:

csbiczek pasuje jeszcze uziemić całą obudowę, jakiej mocy będziesz podłączał tam sprzęty, jakiego przekroju LY użyłeś? Mógłbyś przybliżyć dokładniej jak wykonasz sterowanie pilotem bo z tego co widzę to tylko będzie możliwość załączenia wszystkiego, jak bawić się w pilot to każde gniazdko oddzielnie :D. Jeśli będzie woltomierz to pasowało by jakiś amperomierz zamontować. Może to moje lekkie zboczenie zawodowe, ale faza w gniazdku powinna znajdować się po lewej stronie, a neutralny po prawej :) ale to w sumie mało istotne. Projekt ogólnie ciekawy, czekam na dalsze zdjęcia z placu boju :D

csbiczek pasuje jeszcze uziemić całą obudowę

Jest...
jakiej mocy będziesz podłączał tam sprzęty

Nie za wielkiej, z 1000w myślę że max, no może 1500;)

jakiego przekroju LY użyłeś?

Każda żyła ma 2,5mm
Mógłbyś przybliżyć dokładniej jak wykonasz sterowanie pilotem bo z tego co widzę to tylko będzie możliwość załączenia wszystkiego, jak bawić się w pilot to każde gniazdko oddzielnie

Takie jest główne założenie, każdego z osobna nie potrzebuję...
eśli będzie woltomierz to pasowało by jakiś amperomierz zamontować

Myślałem o tym i prawdopodobnie dorzucę go;)
Może to moje lekkie zboczenie zawodowe, ale faza w gniazdku powinna znajdować się po lewej stronie, a neutralny po prawej

Eeeee tam :P

Teraz już widzę uziemienie, co do pobieranej mocy to 2,5mm^2 będzie idealne z ogromnym zapasem :) Pilot według własnego projektu czy jakiś kit, jeśli tak to jaki? W jakiej cenie dostałeś te gniazda? Ogólnie jak wspominałem czekam na zdjęcia postępów :)

Pilot według własnego projektu czy jakiś kit, jeśli tak to jaki?

Skorzystam z forumowego projektu, o tego:
http://diyaudio.pl/showthread.php/12825-elektronika-stand-by
W jakiej cenie dostałeś te gniazda?

Powiem szczerze że nie pamiętam ale wyglądało to tak że na allegro były po ok 8zł, a jakiś dobry forumowicz(przepraszam ale też nie pamiętam kto i nie mam już tych wiadomości) załatwił mi taniej ;)

Ogólnie jak wspominałem czekam na zdjęcia postępów

Następne będą trochę później bo teraz stanąłem z pracami bo: muszę zamówić amperomierz :razz::P, pleksę na front pod którą schowam wyświetlacze, muszę zamówić część drobnic pod stand by i wytrawić płytki no i poskładać to potem plus jeszcze kilka innych pierdołków mnie czeka... To co mogłem zrobić do tej pory to już zrobiłem, na resztę muszę czekać z powodów o których wspomniałem wyżej.Co do fot to nie martw się coś raczej jeszcze wrzucę przed premierą albo popatrzysz już w dziale gotowych konstrukcji

img6547k.jpg

img6548as.jpg

Tak ja sprzedaje i nikt nie chce:) mam chyba za dobre zdjęcia:)

Pawle sub robi za stojak na kwiatki, nie gra od 2 lat.

Eminence jest w środku z GDWT. Narazie zupęłnie inaczej niz wszyscy opisywali, ma dośc potezny bas aczkolwiek nie niski. Reszte bede mógł komentowac jak zrobie zwrotnice konkretnie.

Powrót