• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Muszę jeszcze zrobić jakieś terminale, bo kable wychodzą na razie przez br i dorobić "nogi" :D Jak skończę ostatecznie to na pewno pochwale się zdjęciami. Na razie brak funduszy, Harman mi portfel wyczyścił... Myślę, że za miesiąc będą gotowe :)

Zgrać - zgra. Wydaje się, że problem może pojawić się na charkach kątowych, bo będzie na nich mocniej niż w "standardowych odległościach" widoczne rozjeżdżanie się faz poszczególnych przetworników. Niemniej jednak nie musi to być kolosalnym problemem - jest wiele konstrukcji, w których głośniki są w pewnym oddaleniu od siebie.

Wszystkie są "zatopione" w kolumnie, ale średnica chyba 1 cm. Rozmieszczenie jak na zdjęciu poniżej. Dodałem później jeden mniej więcej na środku. 5 szt/kolumna wystarcza w zupełności

Załączniki

• DSC00754.jpg
    DSC00754.jpg
    47.3 KB · Wyświetleń: 0
37e6f17ed158f115.jpg

@Adam
Mi się to w ogóle nie podoba ale o gustach się nie dyskutuje :P

Skąd zwrotnica do 8948A i 9950?

Wiem, że na zdjęciach rewelki nie robi, ale na żywo jest dużo bardziej pozytywnie:-) Nie słyszałem, żeby komuś się nie podobało, wręcz przeciwnie ale tak jak mówisz o gustach się nie dyskutuje;-)

Jak chesz zwrotkę wyślę Ci pdf na email. Daj na pw.

Wiadomo było trochę zabawy, ale powierzchnia wyszła bardzo dobrze, niestety siadł lakier w miejscach łączenia desek. Wygląda to jednak na zamierzone, całkiem pozytywnie i równomiernie;-) Pawle wielkie dzięki za mdf;-)!!

Jak wszystko będę składał postaram się o lepszy aparat, i o przyzwoity opis w dziale gotowych konstrukcji.

Powrót