• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

niestety siadł lakier w miejscach łączenia desek.

dlatego warto pamietac o HDFie
pozniej krawerdzie fazujemy lub zaokraglamy tak zeby laczenie HDFu wypadalo na "kancie"
wtedy powinno to jakos wygladac - u lklukasza tak jest, warto zapytac jak wyszlo

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Dokupiłem HDF podając wymiar co do milimetra mdf'u .. przycięli niby idealnie, ale jednak brakuje 1 mm po ukosie na dłuższej krawędzi..
Czym uzupełnić ten brak?
Kit do drewna? Szpachlówka samochodowa (bo takiej użyję do wypełnienia dziur od śrub). A może lakier zmieszany z drobinkami po szlifowaniu?

Idź kup nowe, wycięte większe i sobie doszlifujesz. Czasem lepiej zapłacić drugi raz 20-30 zł niż robić partyzantkę ze szpachlą ;)

No i przyszły maleństwa... :)
Zakupy na docelowe monobloki EL34 PP uważam za rozpoczęte...

Ostatnia edycja:
Ma któryś z forumowiczów dostęp do anodowania aluminium na czarno?
;)

Załączniki

• DSC00179.jpg
    DSC00179.jpg
    91.9 KB · Wyświetleń: 0
Zacząłem dzisiaj zabawę z HDS164 + 9950. Na razie przedstawiam roboczą wersję zwrotnicy. Bardziej skomplikowane tylko psuły charakterystykę i zgranie.
Jakieś uwagi, wskazówki ktoś ma?

To naprawdę świetna wiadomość, że zacząłeś. Ja kupiłem HDSy 164 (Będa grały narazie z DX25). Miałem zamiar w poźniejszym terminie kupić jednego 9950 i wysłać go w duecie z HDSem do Yoshiego aby przygotował zwrotkę. Ale dzięki Tobie chyba nie będzie to konieczne ;)

No ale jak wyślesz do Yoshiego to zwrotnica będzie pewniejsza:) Jestem dobrej mysli, dzisiaj się odbędą pierwsze odsłuchy i bardzo jestem ciekawy jak się zgrają te głośniki.

Już nie bądź taki skromny. Widziałem co potrafisz na przykładzie kilku zestawów do których projektowałeś na nowo zwrotki. A poza tym zawsze można zapytać Yoshiego o zdanie na temat zwrotki, która Ci teraz wyjdzie.

No ale jak wyślesz do Yoshiego to zwrotnica będzie pewniejsza

pewniejsza?
bedzie inna - ale to juz przeciez kwestia gustu
skoro twoje wypociny ci pasuja to po co przeciazac yoshiego? :D

a to moje dzisiejsze boje
IMAG0021.jpg

wracam frezowac druga

Tak patrze i się zastanawiam, Pawle ty chyba nie frezujesz w domu ? Cały ten pył...
A tak poza tym bardzo zgrabne skrzynki :)

Powrót