• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Ale mam kolejne, jak bardzo słychać średnie tony ze 180-tki?

Niestety nie jestem w stanie odpowiedzieć na to pytanie wyczerpująco, ponieważ nie było czasu, warunków ani dobrego sprzętu na odsłuchy. Na drugi dzień po ukończeniu, paczki zostały zapakowane do wysyłki do lakierni.
W przyszłości postaram się sprawdzić te kolumny pod kątem brzmienia i podzielić się z Wami moją subiektywną oceną.

Jak wygląda pokój DIYowca? :P
qa3e91xqr0o7ydbs915k_1370713788.jpg

I już nie są potrzebne ustroje akustyczne. Kreatywna graciarnia :) Ja już zająłem dwa pokoje w domu!

I moje swansy :)
Nawet widze gdzie

Jak by moja zona wróciła do domu i zobaczyła w takim stanie mieszkanie to nie zdążył bym sie spakować ;)

Czekam, aż ktoś wyskoczy z Vifą NE12 + Vifa NE22 i może jakiś morel na górze. Mnie już chodzi po głowie projekt z ET338...

Nie na temat...
Czekam, aż ktoś wyskoczy z Vifą NE12 + Vifa NE22

Abstrahując od tematu, jestem ciekaw jak graja te tweetery vify z serii NE. Woofery, są podobno bardzo dobre i swoje też kosztują. Tweetery są jakby "półkę" tańsze, ale ciekawe na ile słabsze ?

Teoretycznie w wavecorze pracują jacyś ludzie z vify. U nich też woofery jakby cenowo "półkę" wyższe od tweeterów, a jednak TW030WA10 był porównywany przez forumowiczów do znacznie droższych usherów i to nawet na plus.

Wiem, że nie ma co się jakoś bardzo sugerować cenami, ale sami przyznacie że jest to często jakimś wykładnikiem, co na jakim poziomie może zagrać.
Może jest jakaś analogia pomiędzy polityką cenową tych firm i te tweetery NE grają znacznie lepiej niż kosztują...

Słyszał już je kiedyś ktoś ?

Nie na temat...
Abstrahując od tematu, jestem ciekaw jak graja te tweetery vify z serii NE
Akurat tymi tweetarami to bym sobie głowy nie zaprzątał. Ten średni i niski wart jest nawet pierścieniowego illuminatora ale byłby to mezalians łączyć oryginał z podróbą ;)
Jak będę miał luźne 2600zł to już wiem co kupię :D

Nie na temat...
Akurat tymi tweetarami to bym sobie głowy nie zaprzątał.

To zależy kto na jakim jest etapie, dla mnie z racji mojego niedoświadczenia, są one bardziej interesujące niż takie SS Iluminatory. Tym bardziej, że w ofercie są twarde kopułki, a na dzień dzisiejszy poza metalowymi seasami, to nie ma za bardzo wyboru. Może byłaby to jakaś alternatywa dla TBFC/G.

PS: Nie żebym miał coś do SS, po prostu do tej półki jeszcze nie dojrzałem, ani mentalnie ani finansowo :)

Jak wygląda pokój DIYowca? :P
cos o tym wiem
jakbym swoje ustawil do zdjecia to by to ciekawie wygladalo ;)
ale teraz zastawione wszystko zeby bylo troche miejsca w pokoju...

Jak by moja zona wróciła do domu i zobaczyła w takim stanie mieszkanie to nie zdążył bym sie spakować
to teraz sobie pomysl jaka ja mam jazde... nawet teraz narzeka

---------- Post dodany o 22:26 ---------- Poprzedni post o 22:24 ----------

nie chce mi sie juz zdjecia robic

dzisiaj frezowane 2 komplety frontow + subik do samochodu + klejenie skrzynek na stare tonsile

Nie na temat...
wg mnie vifa serii to bardzo ciekawe głośniki
Warto sie nimi zainteresować
Była fajna konstrukcja na as kiedys na 18NE i jakimś wysokim SS
Robiłem tez ostatnio zwrotnice do wysokotonowki jedwabnej do samochodu
Wysokotonowki wypadają najsłabiej z całej palety ne

Nie na temat...
Wysokotonowki wypadają najsłabiej z całej palety ne

No to przypuszczam, mnie interesuje jak wypadają na tle np seasa, wavecora czy AWX bo to są drivery chodzące w ich wadze cenowej :)

Edit: nie mogłem nie dopisać....post numer jedenaście tysięcy sto jedenaście, napisany z akademika z pokoju numer sto jedenaście...dlaczego podczas robienia projektów i nauki do kolosów nie jestem taki spostrzegawczy :D

Powrót