• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Nie na temat...
Ja niestety zakupy zrobie najwcześniej we wrześniu, może szybciej jeśli pogonie Denona.
Chociaż i tak nie jestem do końca zdecydowany które woofery wybrać.

Te beymy są wporzo ale mają jeden minus w postaci kiepskiego napędu, aby to sensownie upchać w br będzie trzeba chyba ratować się magnesem.

Znowu 10 cali z małym Xmaxem w clozecie "szału" nie zrobi, dobra 18stka w br ją dogoni.
To się jakiś magnes doklei dla zwiększenia Qts ;) no i Shiver w tej beymie chodzi o to że ma jeszcze zagrać średnicą :) (albo się pogubiłem już o jakiej to beymie mowa:???:)
Ja cały czas myślę też o OZ zaraz po tym jak by się nie sprawdziła w TL :razz:

dolphin przeciez sam ich nie gniesz na kolanie i nie spawasz lutownica....:) trzeba mi taki kubek - tylko sporo wiekszy^^

Jak jutro przyjdzie trafo to zrobię mu kubek, może Ci się spodoba ;) (zaglądnij tu za jakieś 24h)

Co do omawianej beymy to miotają mi się w głowie kolumny:

2x 10BR60V2 w OZ
+ RS52AN-8 2"
+ no nie wiem, może np. Neo CD 3.5H

i mamy wysoko skuteczne kolumny 94db;:D 200W 4Ohm łatwe do napędzenia z dobrą podstawą basową i o zaje.istych ch-kach kierunkowych.
Ehhh gdybym miał luźne 2 klocki :unsure: to bym pobawił się w takie DIY.

Panowie, szukam jakiś konkretów na temat tego przetwornika - wiem, że paru z Was juz go "macało". Jak to gra - do jakiego poziomu przetworników możnaby go odnieść ?
Interesuje mnie aplikacja we 3 wayu w samochodzie, z tym, że tw raczej wysoko cięty (xover ok 6 khz) ?

cft4yld8ndad63bk8zo6_1374183507.jpg

dzisiaj tylko to skonczylem

ale za to jutro rusza ciekawy projekt ;)

---------- Post dodany 19.07.2013 o 00:16 ---------- Poprzedni post 18.07.2013 o 23:54 ----------

oj przepraszam, zapomnialem jeszcze o zwrotnicach...

pytanie na jutro - ile moze kosztowac DIY jezeli praktycznie wszystko mam? mam glosniki - czyli wg wielu najdrozsze z kolumny

Powrót