• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Boki świetnie się prezentują ale trochę razi patrząc z boku krawędź tej czarnej płyty i łączenie frontu z górą. Traktowałeś to szpachlą czy nie?

Boki świetnie się prezentują ale trochę razi patrząc z boku krawędź tej czarnej płyty i łączenie frontu z górą. Traktowałeś to szpachlą czy nie?

Nic nie było szpachlowane natomiast malowanie płyt (MDF-u) na czarno i łączenie ich miało właśnie w taki sposób wyglądać.

---------- Post dodany o 12:08 ---------- Poprzedni post o 12:06 ----------

Jak pisałem zdjęcia robione były telefonem.

Wiesz prawda jest taka, że nie traktuję tych kolumn, jako szczytowe osiągnięcie najważniejsze ze mój Tato jest zadowolony i ma banana :D na twarzy z odsłuchu ich - czego więcej trzeba do szczęścia;):cool:

Zadowolenie bliskich osób jest najważniejsze. Sam Zrobiłem kolumny dla dziewczyny z forumowego projektu i nie tylko ona się cieszy ale ja też, widząc jak chętnie słucha na nich muzyki czy ogląda filmy. Jeszcze skończę dla niej wzmacniacz i będzie miała fajny zestawik stereo.

A ja skończyłem regenerację kolumienek z piwnicy które leżały i zbieraly kurz. Wyrównany front, posklejane szpary i zaokrąglone wszystkie narożniki. Nie wyszło nawet tak źle jak na low-end. Żona nawet uznała, że lepsze od oryginału i nawet dała mi zabawić się nowym aparatem :):

Ostatnia edycja:
Klon Accuphase E-450 dla takiego jednego kolegi;-) Naprawdę świetne granie!! Chłopaki składać, nie zamulać;-) Ja jutro oddaje piecyk:-)

Toroidy są już coraz gorsze, ich robienie na odczepnego zwykłych transformatorów to kpina z klienta.

Od pewnego czasu każdy ich transformator w wersji zwykłej po prostu buczy, płacisz jak za nie wiadomo co ale i tak buczy - teraz musisz kupować "supreme" z tą puszką aby w miarę dobrze działał (o cenie to nawet nie wspomnę). Pewnie za jakiś czas będzie wersja "gold" z innymi duperelkami i tylko z nimi buczeć nie będzie.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Szkoda słów.
Noratel chciał nam z freedim wykonać identyczne trafo do 7100 ale było by raz większe gabarytowo niż z toroidów i niezmieściło by się do obudowy.
I tu daje do myślenia czy toroidy mają super rdzenie lub dawają je na styk, a o jakości też można by dyskutować.

Co z tego będzie borys ? bo ja właśnie też będę dłubał na daytonie.

Bedzie z tego maly Mikrus. Mam na stanie vifke xt25sc90 (ta z malym frontem) ale i tak dokupilem wavecora tw22wa04 (tego z komora), uwidze co z tego wyjdzie.
A paczka juz zjadlem :P

dj_zibi

Heh do mnie juz 2 miesiace ta koncoweczka idzie sam jestem ciekaw jak sie spisze.
Lepiej chyba bylo by zamowic ta wersje od LJM, nawet na przewlekanych elemntach.

Może nie audio ale nowa zabawka na wolne godziny:

1mqookm50kl9bdh50p0x_1393623707.jpg

Kto zgadnie co to jest? :)

Wygląda bardzo podobnie do destylatorów, które można znaleźć w szkolnych laboratoriach chemicznych, tylko trochę większy :)

Powrót