• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Lepiej trzyma --- masz 100% racji :)

Do tej pory wystarczał do CA tutaj jednak nie mozna sobie pozwolić na taka rozrzutność w wymiarach :( co prawda frezarke ustawiam zawsze z pomocą suwmiarki, wstępne trasowania rownież. Niemniej nowy cyrkiel (ze śrubeczka ustalajaca) jest na 1 miejscu listy zakupów przed następna robotą :)

To był właśnie jeden z baboli :)

Jakieś podpowiedzi jak usunąć ciało obce które ewidentnie dostało się pomiędzy korektor fazy a membranę?

Głośniki to Focal TC 90k + 2x 5k4211 odpowiadając na pytanie.

Ostatnia edycja:
Nie na temat...
i-stanley-mlotek-graphite-ciesielski-latthammer-600g-51-137.jpg

:D

Panowie powazna sprawa. Tak jak baba nie moge zdecydowac sie na kolor. Kolumny juz poszly do lakiernika.
Ktory wariant wyglada lepiej:
-czarna skrzynia + bialy front (bialy mat)
-caly monitor bialy (front bialy mat, skrzynia bialy polysk)
-??

Prosze o jakies sugestie

s463bzsg3o8m2en3dac8_1395260940.jpg
sy6w4uw2rhqn8eew9duf_1394739478.jpg

Panowie powazna sprawa. Tak jak baba nie moge zdecydowac sie na kolor. Kolumny juz poszly do lakiernika.
Ktory wariant wyglada lepiej:
-czarna skrzynia + bialy front (bialy mat)
-caly monitor bialy (front bialy mat, skrzynia bialy polysk)
-??

Prosze o jakies sugestie

s463bzsg3o8m2en3dac8_1395260940.jpg
sy6w4uw2rhqn8eew9duf_1394739478.jpg

Jak dla mnie drugie zdjęcie:) a gdzie lakierujesz kolumny? I jaka cena za m2?? jeśli to nie tajemnica..

Dzieki za sugestie.
Kolega lakiernik samochodowy bedzie mi malowal i musze do jutra sie zdecydowac. Cena to pewnie kolo 50-100Eur za parke z materialem.
A jak nie to zrobie jedna taka i druga taka hehe.

Ostatnia edycja:
Jak dla mnie opcja 2 zdecydowanie lepsza. W przypadku całych białych, front jakoś mi się nie zgrywa z całością.

Ja muszę do domówki coś wymyślić.

Wzmak chyba nawet sie pojawił do mojego subiszcza ;)

Zrob cale czarne.

Generalnie uwazam, ze ta bryla slabo wyglada w lakierze, bardzie nadaje sie do klasycznego fornirowania i skory jak w Sonusach. Jesli mamy zamiar lakierowac kolumny, to warto najpierw przemyslec ich ksztalt, bo nie kazdy bedzie dobrze wyglada.

Powrót