• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Uni zaadoptowany do domku po Sony TA-F410R.

Radiator również z sony ale z modelu TA-F210, a kondensatory zasilacza z 410R ELNA for Audio 10000uF/50V , trafko 250VA 2x32V,
Uni ruszył bez problemu i śmiga znakomicie. Jeszcze tylko zabezpieczenie DC, uporządkować kable i można zamykać obudowę.
Dobry wzmacniacz sterowany pilotem:biggrin:

Ostatnia edycja:
Gdy robię wg własnego pcb to staram sie żeby wszystkie opisy były ładnie czytelnie ułożone, ale tym razem trawiłem na prośbę użytkownika wg danego wzoru.

Ostatnia edycja:
Będzie się działo :)

6n511t74v7kpuf1k8rdn_1395862994.jpg

Słowo do STX:
Rozumiem że głośniki nie są Hi-End-owe ale takie pakowanie - wrzucanie luzem do pudełka - to jednak nieco ryzykowne jest .
Biorę w ręce paczkę a tam coś lata sobie :???:
Dobrze że nic się nie stało . Wystarczy dołożyć wytłoczkę plastikową na membranę i problem z głowy.
Nawet chińskie TB tak pakuje .

Słowo do STX:
Rozumiem że głośniki nie są Hi-End-owe ale takie pakowanie - wrzucanie luzem do pudełka - to jednak nieco ryzykowne jest .
juz zwracalem Im na to uwage. mam nadzieje ze cos z tym zrobia

szybkie pytanie - do czego to cewki?
8pl5j60hi88ub5h7ntag_1395863444.jpg

dla utrudnienia dodam ze oba glosniki sa tego samego rozmiaru! :D

Raven, co to za basowce?

Robisz budżetowe 3way i będziesz sprawdzał która wysokotonówka się najlepiej sprawdzi? :)

Ja dziś też coś tam podłubałem:) Wpadła testowa skrzynka dla emphasera EX12T4, troszkę za mały CL ale głośnik naprawdę daje radę:D Poprawiłem też dziś masę w aucie tj połączenie aku(-) - karoseria i dzięki temu mam 0,1V więcej:D Zostało jeszcze 2 połączenia pod maską poprawić i będzie git:)

Powrót