• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Hehe, jak to się zmienia pogląd na "świat" gdy usłyszy się lepszy głośnik :)

Pamiętam gdy była mania na sc10n, było wiele konstrukcji na nim... a teraz co po niektórym to nawet głośniki pokroju Revelatora nie grają.

...ale charki nie grają :)

Ja dziś dalej tuningowałem Philipsa FA960, podmieniłem kondy wejściowe i opampa w buforze i wzmacniacz nabrał nowego życia(wcześniej wymieniłem elektrolity przy zasilaniu pre i buforu oraz elektrolity w końcu mocy), polecam wszystkim bo za 500zł można mieć niezły i mocny klocek( waży około 16kg). Na zdjęciu ze swoim mniejszym bratem.

Ostatnia edycja:
a bedzie
ayfyp120hjd4ql08ry8k_1395932928.jpg
lonevolf, jak będziesz kład ten fornir? W sensie w którą stronę będą szły słoje na poszczególnych ściankach i froncie. Mam do wykończenia kolumny o podobnej bryle i nie mogę się zdecydować jak ją okleić.

Na podstawie tylko i wyłącznie swoich doświadczeń z tym głośnikiem. Nie dałbym za niego 20zł a co dopiero porównywać go z czymś 150+... :) Niestety, ale ten głośnik jest tak kiepski, że wolałbym się zapożyczyć, aby kupić chociaż dx25 (bo tego miałem) albo tw22 o którym piszą tu na forum w innych wątkach.

Ja go kupiłem dawno temu gdzie nie słyszałem nic lepszego i już wtedy byłem załamany tym głośnikiem gra fatalnie jak dla mnie więc podpisuje się obiema rękami pod opinią Dolphina.

Obecnie nic z audio ale bardziej z przygotowaniem do audio ;)

Kolekcjonuje sprzęt do pracy z MDF'em i metalem ;)
wiertarka, pilarka tarczowa, spawarka, nitownica, i kilka drobiazgów typu wiertła, nity, okulary, BHP itp w moim małym blaszaku....

A co do DIY to dzisiaj wyczyściłem ramę do stołu ;) na którym będę robił DIY :) zostało pociąć kształtownik, pospawać (czytaj poduczyć się spawania) i pomalować :)

ale dla porownania podam - GDWK PC kupilem i kupie wiele razy... sc10n mialem raz i nie zamiarzem go kupowac
No i właśnie tym zdaniem potwierdzasz to o czym pisałem. PC kosztuje 35zł a nowy SC10N kosztuje więcej. Druga sprawa jest taka, że nie kupię PC, bo nie mam takiej potrzeby, ale nie w tym rzecz.

Kolumny oklejone fornirem, tylko mam wrażenie że ta po lewej wydaje się krzywa (pasy na fornirze idą pod kontem) :(

Ostatnia edycja:
Niestety muszę Cię zmartwić... tak, jest krzywo naklejony fornir.
Musiałeś mieć pecha albo źle wymierzyłeś/dociąłeś.

Chyba zerwę i nakleję nowy fornir.

Ale to wtedy będzie problem z frezami.

Weź przestaw je miejscami (tą złą daj po prawej), rozstaw je tak jak by miały już stać i zegnij frontami do środka. Sprawdź czy będzie mocno widać.

Hehe pewnie jak by mariano się nie odezwał to tak by zostało

Jeśli teraz jeszcze bardziej namieszałem w głowie Morf3uszowi tym fornirem, to przepraszam :blushing:

Powrót