• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Kupiłem 14/100 SCX na próbę, pociąłem MDF i tak mam chwilę aby się pobawić. Coś co widziałeś bez rezonatora, 3:1 z trochę krótszym tunelem niż to co widziałeś.
I taka tam rzeźba..ale coś się robi.

Nie pytalem wlasciciela o zgode na publikacje zdjec wiec wolalem nie publikowac.
Zwrocil ktos uwage na sklejke elastyczna?

nie karton, a tektura falista
i byla tylko we wnetrzu auta jako przymiarka i szablon

zamiast preszpanu myslalem zeby dac arkusze kartonu (potocznie zwana tektura), ale UKA zaproponowal sklejke i przypomnialem sobie o sklejce elastycznej
okazalo sie ze maja taka w koszalinie i kupilismy ;)
nie jest tania, ale warto bylo ;)

pozniej dam lepsze zdjecia z makro

zamiast preszpanu myslalem zeby dac arkusze kartonu (potocznie zwana tektura), ale UKA zaproponowal sklejke i przypomnialem sobie o sklejce elastycznej
okazalo sie ze maja taka w koszalinie i kupilismy ;)
nie jest tania, ale warto bylo ;)

Zwykła sklejka 4mm nie dała by rady ? Przy tak dużym łuku powinna się sprawdzić bez problemu chyba.

HDF nie dal rady i popekal!
a co dopiero sklejka
sklejka elastyczna jest 3 i 5mm. nie sprawdzalem elastycznosci grubszej, ale 3mm jak widac na zdjeciach jest bardzo elastyczna ;)

Sklejka 4mm jest dużo bardziej elastyczna niż HDF 3mm ;-) Sprawdzone empirycznie ;-)

Ostatnia edycja:
Powrót