• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Dziś trochę szlifowania i lakierowania, więc przydała się nowa zabawka :-)

zng75airq7pmno2aqtvi_1396973809.jpg

Polecam, nie ma problemu z parowaniem jak to często jest w przypadku połączenia pół-maska/google.

Ostatnia edycja:
Nie polecam tego ustawienia . Przećwiczone .
Lepiej pochylić kolumnę albo dać offset .

Kopułka na wysokości uszu ma być :)

Na tych glosnikach cwiczyles Raven? U mnie sredniak tez bedzie w TL i obudowa bedzie kompletnie inna. Jesli bede zmuszony, to zrobie tak jak na fotce.

To sie dogadali.
Dostrzegam problem w podziale miedzy basem, a midbasem ale to w zaleznosci od punktu podzialu ( i tu narazie nie wiem na ile pozwoli gdm ). Natomiast jesli w obu przypadkach na osi odsluchu bedzie tweeter, to specjalnie problemu nie widze, szczegolnie ze os odsluchu w pionie nie bedzie sie zmieniac.

Ja tez mam problem ze zgraniem GDM z GDN, dlatego z niecierpliwością czekam na projekt Ravena i Pogromcy :)

Z dołkiem między 2-5 kHz już sobie poradziłem.

to specjalnie problemu nie widze,
wtedy nie ma problemu . Tylko kolumna jest wyższa ;)

Odwrotny układ stosuje się zwykle do zgrania filtrów 1 rzędu zamiast pochylenia, ale wtedy kopułka musi być niżej niż uszy żeby to działało ;)

Ja w normalnym układzie muszę zrobić offset ponad 3cm i wygląda to lipnie .
Więc będę musiał jakoś żyć z WTM ;)

Powrót