Normalny szpraj w puszcze bezbawrwny
a jaka ta paste urzyles ? I jak to zrobiles ?

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Normalny szpraj w puszcze bezbawrwnya jaka ta paste urzyles ? I jak to zrobiles ?
Najprawdopodobniej rosol 3 rothenberger (pomarańczowa/czerwona naklejka, czarny tekst). Ja brałem PCB na grill elektryczny (specjalny do tego typu zadań). Tj. PCB przejechana po trawieniu papierem 600, odtłuszczona nitro, wysmarowana pastą, grill rozgrzany do około 120-160st (dokładnie nie pamiętam) i po 3-5min jak widziałem, że pasta zrobiła się matowa/wyschła, zdejmowałem PCB, po ochłodzeniu pod kran z ciepłą wodą, gąbka w rękę i ładnie schodziło
![]()
Nie ale chciałbymW kosmos lecisz?
Szkoda idzie w użytekJaki procesor znajduje się na płytce wejściowej?
I szkoda tych desek, przydałoby się coś metalowego![]()
Za nic .Przy okazji - trzeba się pozbyć tego analogowca (oscyloskop) i kupić porządny, cyfrowy oscyloskop z próbkowaniem co najmniej 2 GSa/s.
Raven to jakaś obca forma życia?
Taki proc :
Za nic .
Tylko analogowy scop
Widzę napis ARM, więc i 32 bitowy procesor - szkoda taką moc marnować na zapewne sterowanie przekaźnikami
Żebyś się nie zdziwił co ten procek tam robi. Zdaje się, że to jest sama końcówka mocy, więc i przekaźników za dużo nie ma. Może jakiś zmyślny układ zabezpieczeń...![]()
to dekoduje w locie w głowiepo prostu dekodowania protokołów I2C, ISP, USB itd
Ten procek ma dobre wyposażenie (przerwania, ADC, timery ...) które było potrzebne
Liczy się też wygoda programowania bo to przekłada się na oszczędności czasowe...
to dekoduje w locie w głowie![]()
Ale co Cię boli? Twój układ? Płacisz za to? Miał takie procki to użył. Może kiedyś kupił albo dostał to po co miał kupować coś innego? Żebyś nie marudził, że nie wykorzystuje jego mocy? Może to zwykłe F103 od ST albo jakieś niskie LPC. W zasadzie procek bez szału.
A wykorzystujesz wszystko ze swojego oscyloskopu? Bo jeśli nie to marnowanie jego możliwości...tak wg Twojej logiki![]()
Widzę napis ARM, więc i 32 bitowy procesor - szkoda taką moc marnować na zapewne sterowanie przekaźnikami![]()
Na pewno wykonuje inne, trywialne zadania. Taka moc nie jest potrzebna do tak trywialnych zadań.
Ten procek ma dobre wyposażenie (przerwania, ADC, timery ...) które było potrzebne a moc obliczeniowa jest niemal za darmo bo mniejszy kosztuje 2zł mniej . No i możliwość rozbudowy .
Wyjaśniło się tyle, że masz mało wyobraźniNo i Ty wiesz lepiej....od razu założyłeś, że taki procek tam nie potrzebny. Trochę pokory. Maść też się przyda
![]()