• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

powiem tak
W przypadku kopulek wg mnie wersje ferrytowe graja lepiej niz ich odpowiedniki neodymowe. O ile neodymowe graja rowniej, tak ferrytowe sa minimalnie lepsze jakosciowo (SQ) oraz maja mniejsze znieksztalcenia w dolnym pasmie.

Spoko, dzięki za info. 07 już lecą do mnie. Pytałem o 01(75mm front) bo chciałem też sobie sprawdzić je w samochodzie, ale do auta dam chyba vifki NE19mm albo coś w tym rozm.

8zc2rpvzm6fqwgf99i9n_1413291406.jpg

Coś tam idzie do przodu, choć ostatnio nie miałem czasu za bardzo nad tym siedzieć.

pewnie jak w większości takich konstrukcji, kątownikami, alu ma 4mm front, pewnie reszta tej samej grubości

Jak na ręczną robotę super idzie. Zastanawiam się tylko jak (estetycznie) połączysz boki + góra + front ?
Jaka gruba blacha ?

Pozdrawiam

Alu 4mm, podstawa 6mm. Skręcane będą na pręty alu 15mm ;-)

Tak coby się za mocno do środka nie kurzyło ;-)
dmxaotyqbz9admd9ymqm_1413307041.jpg

Koniec na dziś :-)

Ostatnia edycja:
Koszt anodowania blachy 6mm 45x35cm w Anodalu to coś ponad 30zł (czyli na obudowę E-450 jakieś 100-120zł).

Szkiełkowanie coś koło drugie tyle, ale mogą powstać plamy.

Ostatnia edycja:
Szkielkowanie nie jest takie kozackie jak szczotkowanie :p

Szczotkowanie można łatwo wykonać we własnym zakresie, albo papierem ściernym na bloczku przy prowadnicy (delikatniejsze rysy i gładsza powierzchnia):
j2oqge6omenknuvghtal_1413369392.jpg

Albo wiertarką ze ściernicą listkową (głębsze rysy, bardziej matowa i chropowata powierzchnia):
8yr7vp2zyai83wo91loe_1413369407.jpg

Powrót