Bardzo dobre proporcje obudowy!
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Nie nie moze a poprostu nie graI prosze nie pisac ze technics nie może grac.... Bo większości ludzi zwyczajnie dupa swędzi że taka popularna marka robiła swego czasu tak wyśmienite sprzęty.
A dla mnie masło maślaneMoja filozofia dzwieku to metalowe wysokotonwki i glosniki w OZ, jak dla mnie dzwiek referencyjny
- może następnym razem ... na dzień dzisiejszy nie mam umowy na zakupy SB. ( o jakim modelu myślisz ??Branża proponuje wymienić tweeter na taniego sb
- napisz coś w ramach wyjaśnień. Może przy następnym projekcie - projekt już ruszył.I zdecydowanie zrobic obudowe MTM
- wybacz także uważam że konfiguracja jest z ... D bez sensu znaczy sięprojekt 2x 18AWX + Visaton W100S + Seas 27TBFCG
- Jednych wad się pozbędziesz albo i nie a inne poważniejsze narosną ... W każdym bądź razie kibicuje -pokaż jak możesz etapy prac na forumpozbawione kilku ich wad.
Myślałem o tym- może następnym razem ... na dzień dzisiejszy nie mam umowy na zakupy SB. ( o jakim modelu myślisz ??
Jak ruszył to ruszył- napisz coś w ramach wyjaśnień. Może przy następnym projekcie - projekt już ruszył.
- 2 x H1224 + RS28 ?? Moja pierwsza myśl. Na aluminiowych seasach niewiele macie.A mtm tez warte jest zabawy i głębszej analizy
Znam taką firmę która nic innego nie uznaje :flapper:. Nawet josefh audio robi na nich zwrotnice nieskończone ![]() | ![]() |
Zrobiłbym konstrukcje 3 drożne bo takich najmniej ale zaraz będzie lament ze za drogo. Bo niewiele osób rozumie ze 3 drogi są z reguły 2-3 razy droższe od 2 drożnych.Poprostu nie ma u nas takiej konstrukcji
- Ani ustawienie ani budowa nie będzie do końca klasyczna. Ale prosta i taniaWszystko w klasycznym ustawieniu
moim zdaniem lepiej już rs180 .2 x H1224
TL coś w stylu PMC Fact 8, więcej wrzucałem w temacie o TL. Ogólnie na etapie szukania optymalnego tunelu i wygłuszenia.co tu fajnego?Zawsze kolumna szersza niż 2cm od kosza głośnika będzie wyglądała niesmukło
![]()
Dokładnie tak. Po wyliczeniu pojemności tunelu z QTS i Vas wychodzi pojemność ok 35ltr na takie dwa woofery. Gabarytowo, robi się z tego bardzo podobna paczka do wspomnianego fact 8 czyli 16-17 cm szerokości przy ponad 30cm głębokości. Jeśli chodzi o gabaryty wygląda to całkiem zgrabnie.To że w TLkach często wychodzi dość płytka obudowa i od góry ma przekrój zbiżony do kwadratu, a tutaj jest dość głęboka ale to pewnie dlatego że są 2 midwoofery i trzeba zrobić tunel o większym przekroju
Wrzucę później w temacie TL. przerobiłem ten tunel na krótszy, czyli wykorzystałem tylko przednią cześć, połowa tylnej tworzy offset. Zyskał na efektywności, offsetem można fajnie redukować dzwona na 2-3 harmonicznej, trochę trzeba powalczyć z tłumieniem dalszej części pasma ale wariant całkiem ciekawy.I cos tam panie wydlubal? Pisz pan![]()
- 2 x H1224 + RS28 ?? Moja pierwsza myśl. Na aluminiowych seasach niewiele macie.
- w tych kolumnach Siedzi U16. Głośnik przezemnie już mocno oklepany ( zrobiłem kilka różnych konstrukcji ). np. jedna jest tutaj: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2796607.html2 x SEAS PRESTIGE H1571-08 U18RNX/P
Wielu producentów łączyło i łączy tak głośnikiAle papier połączony z alu kopulka juz zupełnie mi nie leży
Ale papier połączony z alu kopulka juz zupełnie mi nie leży
a ja bym nie generalizował bo kopułka to nie sam materiał membrany ., mi wgl nie pasuja jedwabne kopulki, zbyt delikatnie i ospale, przynajmniej z tego co można kupic do 200zl/sztuka