• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Tymczasowo czesciowo upakowane, dac na ak4490 z amanero oraz tripath tk2050 x 2.

Ostatnia edycja:

Kupiłem KONTAKT PR, napsikałem do środka, wydmuchałem kompresorem, wlutowałem z powrotem, działa :)
Jak na razie odsłuch na starym głośniku, ale żadnych trzasków nie słyszę więc robota zrobiona :)

U mnie jest rewelacyjny pod kazdym wzgledem, wgniotl w podloge fabrycznego qdaca. Zmiazdzyl bez zajakniecia. Rownowaga tonalna jak na moj gust idealna:-)

A to aplikacja z jakiegoś forumowego zamówienia czy jakiś gotowiec?

Bardzo mi sie podoba twoja sytuacja
Napisz lepiej jak sie ta wysokotonowka sprawuje.

Super

Hmmm, jak się sprawuje ? Mogę napisać, że "dobrze" bo działa ? ;) A tak na poważnie.... to trzeba samemu sobie posłuchać. Przecież wszystko zależy od aplikacji - projektu zwrotnicy i upodobań. Nie daje sobie ręki uciąć, że ta aplikacja jest idealna. Projekt był strzałem "w ciemno" i pewnym ryzykiem, które podjąłęm. Trochę czasu, pracy i pieniędzy na to poszło ale bynajmniej nie objawia się to teraz żałowaniem.

Jakby np. Raven_1985 chciał się pobawić z RS28a to mogę podrzucić ewentualnie bo mam "zapas".

Zebym wiedzial wczesniej ze jestes z Gdanska, to bym porownal z SS 9700 ktory goscil u mnie przez jakis czas :)
Ponoc ten RS jest lepszy od tego SS'a, a na pewno jego wersja szmaciana.

A raven chyba pisał na forum coś o RS28. Wydaje mi się że miał okazję się nim bawić. Może podzieli się swoimi przemyśleniami ?

RS28 - podobno bardzo fajny juz bym dawno kupil ale jakos nie moge sie zdecydowac czy wziac szmaciana czy aluminiowa wersje. Jak dla mnie posiadaja ogromny plus w postaci siatki ''anty palcowej''.

......

Prototyp kompaktowego stopnia wyjsciowego na BJT juz jest. (narazie tylko na papierze)
qhft3xpp2v6h5w54r880_1425809272.jpg

Zebym wiedzial wczesniej ze jestes z Gdanska, to bym porownal z SS 9700 ktory goscil u mnie przez jakis czas

Nie jestem dokładnie z Gdańska, a 50km od Gdańska. Jeśli Ty i np. Dolphin macie chęci i czas to pakujcie swoje zabawki w karton i wpadajcie. Posłuchamy :)
Pisz PW jak coś.

Ja pracowałem w Eagle, teraz w pracy używam Altium Designer i generalnie Eagle przy Altiumie to zabawka.

Nie na temat...
Ja pracowałem w Eagle, teraz w pracy używam Altium Designer i generalnie Eagle przy Altiumie to zabawka.

To fakt. Przy okazji widzę, że Rafał obu nas przekonał :D

Altium to potęga sama w sobie, ale też koszty niezłe.

Ostatnia edycja:
To fakt. Przy okazji widzę, że Rafał obu nas przekonał

Tzn? Ja nie miałem wyboru, musiałem się przesiąść na Altiuma bo tego używam na co dzień w pracy. Teraz powrót do starych projektów z Eagle'a to jak podróż do epoki kamienia łupanego.

Nie na temat...
No mnie w sumie Rafał przekonał "przy okazji" do tego narzędzia. Myślałem, że Ciebie też :)

Ostatnia edycja:
Nie na temat...
Spokojnie, nic takiego nie sugerowałem. Faktycznie nie przewidziałem, że będziesz go używał do pracy - u mnie to hobbystyczne narzędzie.

Powrót