• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Na jakiej podstawie to mówisz? Osobiście nie odczułem furgotania nawet przy głośniejszym odsłuchu.
To jest HP50?
Jeżeli tak,to nawet obustronne profilowanie nie pomagało przy głośnym graniu,br się dławił,wyraźnie był słyszalny furkot.
Przy normalnym odsłuchu był ok.

Ostatnia edycja:
To wygląda że to jest ten mały i nie ma bola że przy naprawdę głośnym graniu się nie dławi.
Usher ma powierzchnie membrany 150cm,a ten tunel na węższym końcu 44mm,po obcięciu.
Miałem ten głośnik i słuchałem go też na 2 zwrotkach Rafała,nie wyssałem sobie tego furkotania z palca.
Ten tunel był za mały nawet dla seasa L18 o powierzchni membrany 124cm,jak się przypyciło.
Wzmaki miałem 3 po 100-120W przy 8ohm,tak że na pewno nie była to wina za słabego wzmaka.

Pozdrawiam.

Te małe są dużo słabsze od swoich większych braci 07 i 10?
Chodzi mi po głowie jakieś mtm na piętnastkach,a lepiej by pasowała wysokotonówka z małym frontem.
Co byś polecił z małym frontem?

Ostatnia edycja:
Słabsze?
Mam oba
Duże model 07 i małe, tez oba z ff i bez ff
Wszystkie graja na równie wysokim poziomie
Śmiało mozesz brac małe

- - - - - aktualizacja - - - - -

Jak dolozysz do nich np vifa ne149 w mtm do bedzie kosa system
Robiłem 07 z vifa ne180 i wyszło super
Kolumny graja juz dośc długo u Przemcia i ciagle cieszą

UWAGI MODERATORA

Panowie offtopic i wygasający tag możecie użyć
A jak chcecie pogadać to pw

Szastal głośnik wstępnie montuje na elastycznej blaszce aby dobrać ustawienie glosnika
Czyli jak ma byc nakierowany aby poprawic scenę dzwiękowa
Dopiero potem montuje go w standardowy sposób

A moj samochod to poligon doświadczalny
Czesto gra cos nowego
Z lepszym lub gorszym skutkiem

To były 4h montażu i strojenia łącznie
Czyli taka szybka wrzuta
Do dobrego grania tu jeszcze daleko

UWAGI MODERATORA

Panowie offtopic i wygasający tag możecie użyć
A jak chcecie pogadać to pw

Szastal głośnik wstępnie montuje na elastycznej blaszce aby dobrać ustawienie glosnika
Czyli jak ma byc nakierowany aby poprawic scenę dzwiękowa
Dopiero potem montuje go w standardowy sposób

A moj samochod to poligon doświadczalny
Czesto gra cos nowego
Z lepszym lub gorszym skutkiem

Sory na tel nie wszystkie opcje są dostępne, a ten patent z wysokotonówką mi się podoba i muszę go wdrożyć u siebie

To wygląda że to jest ten mały i nie ma bola że przy naprawdę głośnym graniu się nie dławi.
Usher ma powierzchnie membrany 150cm,a ten tunel na węższym końcu 44mm,po obcięciu.
Miałem ten głośnik i słuchałem go też na 2 zwrotkach Rafała,nie wyssałem sobie tego furkotania z palca.
Ten tunel był za mały nawet dla seasa L18 o powierzchni membrany 124cm,jak się przypyciło.
Wzmaki miałem 3 po 100-120W przy 8ohm,tak że na pewno nie była to wina za słabego wzmaka.

Pozdrawiam.
Bez przesady. U mnie 18 revelator gra na HP50 i nawet gdy kręce gałą daleeeko to żadnego furkotu nigdy nie było.

Powrót