• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Topią ponieważ wydziela sie na nich zbyt dużo ciepła, spowodowane to jest napięciem przewodzenia diod Uf oraz prądem płynącym przez diodę If. Metodą na zmniejszenie temperatury jest zastosowanie diod o mniejszym napięci przewodzenia Uf.

Dziś odebrałem głównego bohatera - dobrze znany 12'' Daytona. Dodatkowo Hypex DS 4.0 - tutaj odwrotna sytuacja... raczej mało popoularny na tym forum. Poniżej zdjęcia dla zainteresowanych jak to wygląda "od środka"...

Niewiele sie rozni od oryginalu, poza przegroda za glosnikiem, ktora jest pod katem. Generalnie zalezalo mi na odwzorowaniu przetwarzania basu z oryginalu. Tutaj bedzie podobnie, moze nawet ciut nizej, bo tunel jest nieco dluzszy ( cala objetosc wykorzystana na tunel, bo w oryginale jeszcze musi sie upakowac elektronika).

Dziś odebrałem głównego bohatera - dobrze znany 12'' Daytona. Dodatkowo Hypex DS 4.0

Niezla bestia! :)

Niewiele sie rozni od oryginalu, poza przegroda za glosnikiem, ktora jest pod katem. Generalnie zalezalo mi na odwzorowaniu przetwarzania basu z oryginalu. Tutaj bedzie podobnie, moze nawet ciut nizej, bo tunel jest nieco dluzszy ( cala objetosc wykorzystana na tunel, bo w oryginale jeszcze musi sie upakowac elektronika).

Ta obudowa to nawet od środka ładnie wygląda ;) PM - W środku zastosowałeś "twardą" piankę techniczną ?

Ps. Nic tylko wpuścić myszę i położyć ser :D

Hehe... Nie to wspomagacz do tv :)
W tych monitorach jest wystarczająco basu jak dla mnie ofc.
Ale zrobił bym jakieś dobre trzy drogi.

Źółwik
Ja mam rss265 i sa po prostu swietne, w sumie to na zadnym daytonie sie jeszcze nie przejechalem i bardzo chetnie kupie jeszcze kilka w przyszlosci, bardzo dobre glosniki!!
Bedziesz zadowolony.

Toż już dostałeś odpowiedź. Termogluta to ja topiłem nawet suszarką do włosów, nie wymaga on wysokiej temperatury.
Brum może być spowodowanym złym prowadzeniem masy.

tak ale temperatura tego jest taka że dotknąć nie mogę, teoretycznie masę mają wszyscy ze zbiorowego poprowadzoną tak samo a tylko ja zglaszam brum. pojawia się on tylko po wprowadzeniu obciążenia na jalowym cisza

Dziś odebrałem głównego bohatera - dobrze znany 12'' Daytona. Dodatkowo Hypex DS 4.0 - tutaj odwrotna sytuacja... raczej mało popoularny na tym forum. Poniżej zdjęcia dla zainteresowanych jak to wygląda "od środka"...

Malo znany bo drogi dla polaka.
Sam chce sobie kupic do LAB12 - maly i fajny do montazu.

Ostatnia edycja:
Powrót