• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Kilka pytań było na PW.

Więc, ... wszystkie kolumny jeszcze ostatecznie nie wykończone. Było parcie więc nie przeszkadzało kilkukrotne dźwiganie tych wszystkich "bydlaków".
Z samymi accutonami to moje skrzynki, które sam sobie robiłem.
Reszta w wykonaniu binganta.
Nadarzyła się chyba JEDYNA okazja bezpośredniego porównania topowych przetworników.
Trochę siły :) to wymagało, ale się udało.

Wrażenia bezcenne.

Poniżej fotka rozwiewająca wątpliwości co do zastosowanych przetworników. Od lewej:

C25-6-158/ C90-6-724/ S220-6-221
R3004/662000/ 12MU/8731T00/ 8731T00/22W/8857T00
D3004/664000/ C90-6-724/ 22W/8851T00

Jak sie pomyliłem to chłopaki mnie poprawią ;)

Każda gra inaczej i na bardzo wysokim poziomie.
Nie jeden by znalazł co dla siebie :)
Mogę nie być obiektywny w ocenie, stąd może "ktoś" inny napisze ?! :cool:

Ostatnia edycja:
Przerwa w profilu akurat przez środek tranzystora :crying: sfajczy mi się to jak go tak zamocuje?
cad289b41fb0b4e90e60cc91617938e2_1442159043.jpg
69c1b4977daada092b03a2f4ea6023dc_1442159039.jpg

Ja obstawiam że sie sfajczy... Przymocuj tranzystory do płaskownka cu albo al a potem dopiero po profilu. Możesz tez maksymalnie przesunać pcb w dół i wtedy tranzystory nie trafią na tę przerwę.

Ostatnia edycja:
Irek chyba z tego co pamiętam kiedyś pisał o riadiatorach z odzysku że przykrecisz go a pod nim dziura na śrubke i pójdzie z dymem, musi być równomierne odprowadzenie ciepła

Pacjent : konwerter usb amanero
Cel : zmiana zasilania z usb na zewnetrzne 3.3v.

Mam nadzieje, ze dobrze zrobilem :-) ale pchelka z tego stabilizatora :-)

i

Irek chyba z tego co pamiętam kiedyś pisał o riadiatorach z odzysku że przykrecisz go a pod nim dziura na śrubke i pójdzie z dymem, musi być równomierne odprowadzenie ciepła

Zawsze można zalepić kawałkiem pręta aluminiowego wklejonego na auto weld, splanować powierzchnie i mamy jak nowy ;)

Irek z tego co pisze, to termiczny hardcore uprawia.
Ale faktycznie ta szpara chyba akurat gdzieś koło samej struktury wypada, więc nie najlepiej. Zabierze gdzieś ze 25% powierzchni to też nie najlepiej.
A nie masz miejsca żeby ta płytkę dać niesymetrycznie? Przesunięcie o centymetr powinno załatwić sprawę.
W ogóle, to trochę mały ten radiator, będziesz jeszcze coś do niego przykręcał? Ja mam 4x10x15cm i w obudowie jest mocno ciepły, a mam trafo z uniego (2x33VAC) i na 8R (no, trochę mniej, min. impedancji ok. 5,5R)

Powrót