Do pomiarów panie kolego, jak zawsze. Nie aby innym utrudniac odbior przeciez.Majster a powiedz mi a po kiego ci taki szum ??
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Do pomiarów panie kolego, jak zawsze. Nie aby innym utrudniac odbior przeciez.Majster a powiedz mi a po kiego ci taki szum ??
PS. Za moich czasow takie cos skladalo sie samemu w 5 minut z czesci z szuflady...Kupilem sobie takie cudo:
Kupilem sobie takie cudo:
http://www.ebay.pl/itm/Voltage-Regulator-Kit-AC-DC-in-DC-out-Based-on-LM317-/260479385900
Niestety cos sie stalo i sie zje...
Jak podlaczam zmienne napiecie, to mam wrazenie, ze jest zwarcie, bo trafo brzeczy, po 2-3 sekundach leci dymek z gniazda do ktorego podlaczam +15AC, a dodatkowo element "br1 2w04" sie grzeje momentalnie.
Teraz pytanie, co wymienic, zeby to zaczelo dzialac?
Jeden sie pyta; 'co zrobić bo nie działa mi zasilacz na lm317' Drugi odpowiada mu 'zbiasować zenerke źródłem prądowym' Nie no na pewno oboje sie dobrze zrozumieli... | ![]() |
Spr ten kond za mostkiem (wlutuj tam co masz pod ręką byle na odp. napięcie i zobacz czy działaNiestety cos sie stalo i sie zje...![]()
wycisniej je mocnoTzn ? wszelkie miejsca są pokryte matami,
Spr ten kond za mostkiem (wlutuj tam co masz pod ręką byle na odp. napięcie i zobacz czy działa )
PS
Jak patrze na ten mostek masy przy gniazdach na tej płytce .. oj .
Są wycisnięte maksymalnie jak dałem radęwycisniej je mocno
stilo ma bardzo cienka blaszke na drzwiach :/
Anglik...? Rany
Anglik...? :blink: Rany![]()
Anglik...? :blink: Rany![]()
Też jeździłem kilka miesięcyRaczej zdziwiłbym się jakby w Anglii jeździł z kierownicą po lewej...
Troche ciężko się prowadzi ale da się przyzwyczaićMoże kierownica po prawej, ale najważniejsze że fotel kierowcy po lewej, czyli wszystko w porządku