• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

3762d00474da108905a080a1417765dd_1445876832.jpg

Nierdzewka chyba skończona ;-)

Wyrównałem wymiary całej blachy (skracając ją o kilka mm przy okazji), powierciłem pod montaż sterownika oraz wyciąłem przepust na kable trafa/iec do sterownika by wychodziły spod pcb (nie będą się plątały oraz będą krótsze). Zostało powiercenie dziur do przykręcenia całości do podstawy wzmaka, ale to już banał i minuta roboty.

Sterownik zamocowany jest na 8 dystansach plastikowych 12mm. od dołu przykręcony do tej blachy jest mostek, trafo zostaje jednak pod blachą no i oczywiście wyprowadzenia kondensatorów również od dołu co z resztą widać na zdjęciach ;-) Większość plątaniny kabli będzie ukryta pod blachą, w sumie nie ma to wielkiego znaczenia bo i tak nie będzie tego widać, ale jak można to czemu nie :)

Jeszcze nie podłączałem ;)

Kolumny jeszcze nie gotowe a AudioShow już za tydzień.
W Bydgoszczy jest problem z galwanizacją... większość nie obrabia aluminium, a w firmie gdzie to robią, wybrzydzają na taką ilość jak kilka płytek :mellow:

No nic, terminal na AS będzie srebrny.

Ostatnia edycja:
Chciałbym efekt końcowy pokazać na zdjęciu z dobrego aparatu... bo wiesz jak to jest ;)
Więc dopiero pewnie po AS.

Waloos pewnie pytał o kabel, wydaje mi się że marian zakonfekcjonował Klotza

Ostatnia edycja:
To może nie rób dziury pod terminale

Stolarka jest już gotowa, wszystkie dziury wycięte.
Po prostu terminal nie będzie czarny (na AS) i tyle.
Po AS już będzie bez ciśnienia, to spokojnie się poszuka firmy która to poczerni.

A gniazda bananowe mam HD-520A.

Ostatnia edycja:
To są te same kable, co w poprzednich latach przywieźliśmy wraz ze sprzętem do Emki.
Hi-End pełną gębą.

Powrót