Nie wiem czy byla juz o tym mowa, ale czy projekt udostepnisz na forum ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wilson Audio Sophia 3 - obudowy
Collapse
X
-
Nie na temat...Zamieszczone przez Rhainkraft Zobacz postazwłoki bez dywanu lepiej się przeciąga?
Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz postaNie wiem czy byla juz o tym mowa, ale czy projekt udostepnisz na forum ?
Jednego jak i drugiego nie udostępnię, ponieważ jest to moja osobista "wariacja" na temat Wilson Audio :)
Skomentuj
-
Po próbach dostrojenia basu do górki, dochodzę do wniosku że albo mój wzmacniacz jest za słaby na basie, albo ja po prostu preferuję bardzo niski dół.
Może to z racji przejścia z TL na BR?
Próbowałem połączyć 10.2.400 z górą, niestety nie do końca mi to pasowało, po prostu najniższego basu było za mało.
Robiłem bi-amping i jestem zadowolony :)
Coś mi się wydaje że mój pomysł o którym od dłuższego czasu myślę, czyli bi-amping, wejdzie w życie na stałe, tyle że na lepszych komponentach.
Skomentuj
-
marian, szkoda, że nie wrzucisz chociażby szkicu zewnętrznego, bo oprócz oryginalnych wymiarów to ok są dostępne ale na jakiej wysokości jest zrobiony skos z przodu i na jakiej z tyłu albo pod jakim kątem pochyliłeś górne ścianki fajnie by było wiedzieć
tak, żeby można było odwzorować to we własnym projekcie bo ładnie Ci to wszystko wyszło
rozumiem, że część projektów sporo osób tutaj obecnych nie chce umieszczać publicznie no ale bez przesady same wymiary zewnętrzne obudowy "why not?"
Skomentuj
-
Zamieszczone przez malikowy Zobacz postamarian, szkoda, że nie wrzucisz chociażby szkicu zewnętrznego, bo oprócz oryginalnych wymiarów to ok są dostępne ale na jakiej wysokości jest zrobiony skos z przodu i na jakiej z tyłu albo pod jakim kątem pochyliłeś górne ścianki fajnie by było wiedzieć.
rozumiem, że część projektów sporo osób tutaj obecnych nie chce umieszczać publicznie no ale bez przesady same wymiary zewnętrzne obudowy "why not?"
Nie wiem pod jakim kątem są oryginalne Wilsony, wszystko robiłem ze zdjęć i z wymiarów ogólnych podanych w sieci.
Pokażę wymiary projektu a tu jeden z drugim pójdzie do salonu, zmierzy i napisze że robię paczki na pałę ponieważ Wilson ma inne kąty.
Mi nie zależy na tym aby przypadkiem ktoś nie skopiował moich wypocin, ba, nawet fajnie jak ktoś skopiuje... ja po prostu nie chcę czytać głupiego pierdzielenia, jak z resztą można przeczytać w powyższych postach:
Zamieszczone przez dolphin123klepania na pałę byle tylko przypominało to stwór za dobrych kilka tysięcy dolców
Nie na temat...Zamieszczone przez HermesNie będę przypominał kto dla "zabawy" edytował cudze posty...Last edited by marian; 23.10.2014, 10:40.
Skomentuj
-
Fountek wymieniony na SB15NRXC30-8 i założony filc:
Niestety, lakierowanie tańsze niż 1.200zł nie będzie, pytałem już każdego znajomego.
Zanim polakieruje muszę wiedzieć jakie głośniki będą tam siedzieć docelowo, ponieważ jak już będzie lakier to nie będę mógł z nimi nic więcej kombinować.
Trochę czasu to potrwa :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaGłośniki podłączyłem, niech się wygrzewają.
Tyczy sie wszystkich prócz wysokotonówki, dla niej proponuje 18kHz@100% mocy znamionowej, nie bedę opisywał dlaczego (niby jest teoretycznie wytłumaczenie) bo dla mnie to głupota, ale często ludzie wierzą w "wygrzewanie" tweetera.
PS. Jak coś się spali to złom. Nie odpowiadam, ża czyjeś czyny, a tym bardziej dizajn :)
Skomentuj
-
Stan jak na zdjęciu w poście 207, nic się nie zmieniło.
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaSluchasz na nich caly czas?
Miałem na dniach kupować Revelatora 970000, ale się przeliczyłem z kasą w tym miesiącu.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaA masz juz pomysl na wykonczenie? Tzn kolor, rodzaj lakieru etc?
Zamieszczone przez Tobike Zobacz postaJakie przetworniki masz teraz zainstalowane w ostatniej wersji?
SB Acoustics SB15NRXC30-8
W.STX.10.2.400.8.F.S.MC
Skomentuj
Skomentuj