Z ręki :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wilson Audio Sophia 3 - obudowy
Collapse
X
-
Zamieszczone przez marian Zobacz posta(chcę hałas ograniczyć do minimum).
Skomentuj
-
Tzn. tutaj mam inną sytuację.
W przepisach (przynajmniej naszej spółdzielni) jest że nie wolno mieć prądu 230V w piwnicy, jest to zabronione.
Poprzedni lokator dogadał się z prezesem, założył licznik, opłacał prąd raz w roku.
Przy podpisywaniu umowy najmu wyszła mała afera gdy panie w spółdzielni dowiedziały się że mam tam prąd, całą instalacje z licznikiem.
Konserwator, któremu kazali pójść ze mną żebym pokazał jak to wygląda, powiedział ze nic o tym nie wiedział, a pracuje już w spółdzielni 16 lat.
Pogadali z prezesem i wszystko jest ok, mogę mieć prąd tylko licznik prawdopodobnie będzie do wymiany bo coś szwankuje.
Jeśli chodzi o hałas, to nie chcę aby wszyscy wiedzieli ze ja mam prąd a innym zabraniają.
Po za tym, wolę chuchać na zimne, lepiej sąsiadów nie denerwować hałasem :)
O smrodzie od farby już nie wspomnę, i nie chce mi się już tłumaczyć dlaczego nie widzę sensu kupowania sprzętu do malowania (myślę że każdy rozumie).
Skomentuj
-
Najbardziej jest zbliżony odcieniem do górnego zawieszenia.
Każdy z głośników ma inny odcień kosza, FW146 jest matowy (taki trochę słabo czarny), tak samo jak Wavecor, zaś STX błyszczący, mocno czarny.
Jak już pisałem, głośniki będą wymieniane, więc tutaj trudno trafić.
Szukałem jak najbardziej czarnego filcu i ten mój jest czarny, ale nie aż tak czarny jaki bym chciał.
Zobaczymy jak to będzie wyglądać, jak średnio to będę szukał dalej.Last edited by marian; 08.10.2014, 19:04.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaSzukałem jak najbardziej czarnego filcu i ten mój jest czarny, ale nie aż tak czarny jaki bym chciał.
Zamieszczone przez waloos Zobacz postaKupuj agregat prądotwórczy mogą Ci naskoczyć wtedyw zamkniętym pomieszczeniu hałas agregatu jest obłędny...
Last edited by Rhainkraft; 08.10.2014, 20:10.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Rhainkraft Zobacz postaTo może spróbuj ten filc pomalować farbą do tkanin w sprayu ?
Niestety po zdjęciach to kiepskie takie szukanie, trzeba w realu taki filc zobaczyć aby stwierdzić jaka to czerń... i weź tu teraz jeździj po sklepach i oglądaj, więcej kasy wydam na szukanie niż będzie ten filc kosztował.
Jak się trafi ciemniejszy to się kupi, jak nie to nie, ten nie jest taki zły :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaZ ręki
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postawygląda na to że robisz lepsze frezy z ręki niż ja frezarką z cyrklem
Co do frezów, to aby za głęboko nie frezować tego miejsca na filc (bo na początku myślałem aby frezować na głębokość kosza), zrobię tak, że w tym miejscu frez będzie miał głębokość filcu, czyli 4mm, a przy głośnikach głębokość najgrubszego kosza głośnika którego chcę "docelowo" zastosować, jak również średnica frezu będzie o 2mm większa niż największa średnica kosza zastosowanych głośników.
Filc jest na tyle sztywny, że nawet gdy nie będzie miał podparcia to i tak się w tym miejscu nie ugnie.
Jeśli zrobię frez o głębokości 7-8mm, to każdy głośnik się schowa, a jeśli kosz będzie miał np. 5mm to nic nie szkodzi, u Wilsona głośniki są głębiej osadzone niż filc, i też to ładnie wygląda.
Frez pod głośnik basowy będę robił również z ręki, niestety się pośpieszyłem i wyciąłem najpierw otwór.
Jak go wykonam to pokażę jak wyszło :)
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaciezko sie to tnie
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaNie do powtorzenia nozykiem, nie mowiac o dokladnosci.
Zamieszczone przez marian Zobacz postaJeśli zrobię frez o głębokości 7-8mm, to każdy głośnik się schowa, a jeśli kosz będzie miał np. 5mm to nic nie szkodzi, u Wilsona głośniki są głębiej osadzone niż filc, i też to ładnie wygląda.Last edited by ir0nhide; 08.10.2014, 22:12.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez farel123 Zobacz postaPolecam pożyczyć lub kupic pistolet typu HVLP , tak samo z kompresorem , wystarczy butla 24l .
Żeby porównać - mam DIY jednotłokowy z butlą 40l, silnikiem 1.1kW i nawet przy pistolecie HP szału nie ma, do przedmuchiwania się nadaje.
Wystarczy zobaczyć jakie wydajności potrzebują HVLP i wziąć pod uwagę, że kompresory mają często podaną wydajność teoretyczną...
Dobrze dobrany będzie w stanie dobić podczas lakierowania.
PS Takie coś w piwnicy to byłaby masakra, już lepiej poszukać odpowiedniego miejsca.Last edited by ampli; 08.10.2014, 23:00.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaO a ty już zakładasz, że nie można wyciąć tego samodzielnie...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaJedyne wyjscie, to skopiowanie przedniej scianki obudowy w formie jednej formatki z wycietymi otworami
Skomentuj
Skomentuj