Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wilson Audio Sophia 3 - obudowy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
    Kolor prawdopodobnie biały.
    Przy tych gabarytach jasny kolor powiększy jeszcze wrażenie ich dużych rozmiarów w niewielkich pomieszczeniach, normalnych mieszkań.
    Ciemny półmat to moim zdaniem dobry kierunek.
    Last edited by KAPRINT; 05.09.2014, 11:21.

Skomentuj

Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz posta
      No tak, tylko jaki wybrać? :)
      Na początku chciałem czekoladkę:

Widzisz ją w półmacie?

Skomentuj

A może by w troche innym kierunku... :)

Skomentuj

Nie pasuje mi do firanek :biggrin:

- - - - - aktualizacja - - - - -

A może czerwone:

...lub pomarańczowe :flapper:

Chcę aby były w którymś z oryginalnych kolorów Wilson Audio.

Skomentuj

Nie pasuje mi do firanek :biggrin:

Chcę aby były w którymś z oryginalnych kolorów Wilson Audio.
            Nie prostszego. Napisz do wilsona (albo zdobądź skądś informację) jaki to jest kolor RAL, I zamów sobie taki sam. Albo niech Ci podadzą chociaż najbardziej zbliżony.

Skomentuj

Czemu półmat?

Ja aktualnie bawię się poliuretanem półmatem i nigdy więcej... Jedyne sensowne lakierowanie (w domowych warunkach) wychodzi mi gąbką... Próbowałem wałkiem z krótkim włosiem ale tworzą się bąbelki :/ Gąbką idzie nawet dobrze ale zeszło mi zanim wyrobiłem sobie wprawę.

Połysk zawsze możesz ostatnią warstwe przeszlifować i lekka polerka w półmacie nie ma mowy, osobiście między warstwami używałem papieru wodnego 2000 to jakoś to wyglądało
              Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Jak ma być w kolorach Wilsona, to mnie się podoba ten pomarańczowy, taki pogodny i witalny. :)

Skomentuj

Mi się podobają wszystkie kolory, nawet ten żółty... ale mojemu pokojowi się to nie spodoba :)

Zamieszczone przez Pawel074 Zobacz posta
                  Czemu półmat?
                  Bo z połyskiem jest od ciula roboty.
                  Półmat nałożę wałkiem, przeszlifuje jeśli będzie trzeba i potem sprayem.
                  Wyjdzie jak na moim kasku, a wyszło świetnie (jak na monitorach PM).

Lakier zawsze można przeszlifować aby później nałożyć połysk.

Skomentuj

Z ciekawości Marian, mieszkasz sam czy z kobietą? Bo jak z to podziwiam że pozwoliła takie piękne trumny wstawić
                    chociaż z drugiej strony czasem te najprostsze prostokątne też niekoniecznie są ładniejsze

A z innej beczki, ktoś wie kto produkuje głośniki dla Wilsona?
                    Last edited by kapelli; 05.09.2014, 12:13.

Skomentuj

Zamieszczone przez kapelli Zobacz posta
                      Z ciekawości Marian, mieszkasz sam czy z kobietą? Bo jak z to podziwiam że pozwoliła takie piękne trumny wstawić
                      Czy mam kobietę czy nie mam, w tym przypadku nie ma różnicy.
                      Na samym początku od razu ostrzegam że mam taką pasję, i nie pozwolę jej w sobie stłamsić przez drugą osobę
                      Wiadomo że nie raz trzeba iść na kompromis, ale za bardzo lubię moją pasję (no i nie pozwolę sobie "wejść na głowę").

Skomentuj

Mariano pomyśl o tym że osobie po Tobie taki kolor chodzi mi o jaskrawe zółte etc... bo na pewno prędzej czy później będziesz chciał je sprzedać
                        Ja osobiście takich cytrynek nie chciałbym mieć w pokoju ale już kawa jest super :flapper:
                        DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Tak z ciekawosci pokazalem siostrze Wilsony i powiedziala, ze wygladaja jak kubel na smieci :P

Skomentuj

Przy tych gabarytach jasny kolor powiększy jeszcze wrażenie ich dużych rozmiarów w niewielkich pomieszczeniach, normalnych mieszkań.
                            Na froncie będzie dywanik czarny więc nie będzie takiego efektu tzn. tak myślę :)

Czekoladowy wygląda najlepiej moim zdaniem.

Skomentuj

Na samym początku od razu ostrzegam że mam taką pasję, i nie pozwolę jej w sobie stłamsić przez drugą osobę
                              Świetne podejście :)

Ja wybrałbym ten kolor według mnie najbardziej elegancki:

Albo ew. coś w podobnego ale z ciemnego grafitu, szarości generalnie zimnych kolorów.
                              Last edited by Rhainkraft; 05.09.2014, 14:26.

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                                Na froncie będzie dywanik czarny więc nie będzie takiego efektu tzn. tak myślę :)

Czekoladowy wygląda najlepiej moim zdaniem.
                                Połączenie czekoladowego z czarnym, to niezbyt ciekawe zestawienie.
                                Moim zdaniem kontrastowe połączenie wygląda dużo lepiej, a jak jeszcze Marian zmieni firanki pasujące do obudów będzie malina. :)

Skomentuj

Mnie też czekolada przekonuje.
                                  Myślicie że półmat będzie dobrze wyglądał w tym kolorze?

Srebrne odpadają, grafitowe ju bardziej.
                                  Last edited by marian; 05.09.2014, 14:30.

Skomentuj

Połączenie czekoladowego z czarnym, to niezbyt ciekawe zestawienie.
                                    Moim zdaniem kontrastowe połączenie wygląda dużo lepiej, a jak jeszcze Marian zmieni firanki pasujące do obudów będzie malina.
                                    Popieram, czarny dywanik i ciemna obudowa spowodują, że kolory sie ''zleją'' :)

Skomentuj

Czyli białe? :)
                                      Bo różowego nie chcę...

Skomentuj

Jeśli miałbym wybierać pomiędzy czekoladą (generalnie ciemnymi kolorami) a białym to bez wahania wybrałbym biały :)
                                        Czarny dywanik i biała obudowa stanowią fajny kontrast... no ale zrobisz ja uważasz, w końcu Twoje kolumny :)

Skomentuj

Marian, a może jakieś cappuccino?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X