Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wilson Audio Sophia 3 - obudowy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel074 Zobacz posta
    Nie na temat...
    Kleiłeś może na klej Rakoll? Aktualnie używam czegoś takiego:
    i poszukuje jakiegoś lepszego i nie za dużo droższego (ten kosztuje mnie 10zł 1kg)
    Pracowałem na kilku klejach wikolowych. Ten akurat szału nie robi, nie jest w pełni transparenty i mało wydajny. Ale bywają gorsze np. Dragon, totalny gniot.

Skomentuj

Do oklejenia został jeszcze tylko dół i boki, a resztę olewam.
      Zrezygnowałem z lakierowania podczas składania tych kolumn do kupy.
      Będzie fornir pokryty woskiem Osmo jedwabisty połysk.

Skomentuj

Dobry ruch. Te gorke bedziesz mial przylejona do modulu basowego?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
          Te gorke bedziesz mial przylejona do modulu basowego?
          Ona już jest przytwierdzona na stałe.
          Jeszcze nie ma głośników, zwrotnic i innych pierdół, a już ciężko mi tą obudowę podnieść.
          Front dolny jak i górny mają po 36mm grubości.

Skomentuj

A, ok.

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
            Jeszcze nie ma głośników, zwrotnic i innych pierdół, a już ciężko mi tą obudowę podnieść.
            To musisz Marian cos przykoksic :P

Skomentuj

Hehe :)
              Wiesz jak jest, gdyby ten cały ciężar scalić do postaci hantli, to bierzesz to bez problemu... ale weź tu teraz chwyć taką kolumnę od dołu (bo przecież nie ma raczek), unieś ją na wysokość klatki piersiowej i wyjdź z nią ostrożnie, nie obijając narożnikami przez drzwi o szerokości 70cm :unsure:
              To samo w sobie nie jest łatwe, a gdy dochodzi do tego spory ciężar, staje się to jeszcze trudniejsze.
              Za każdym razem gdy podkleję HDF, muszę to szlifować na korytarzu piwnicznym aby nie zasyfić warsztatu.
              Dziś już tylko okleję boki i zostawię to do jutra, bo już mi się nie chce.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                Hehe :)

Za każdym razem gdy podkleję HDF, muszę to szlifować na korytarzu piwnicznym aby nie zasyfić warsztatu.
                Dziś już tylko okleję boki i zostawię to do jutra, bo już mi się nie chce.
                Cztery kątowniczki, cztery kółeczka płyta na to. Spawarka, 10 min roboty i platforma na kółkach jak się patrzy.
                Pozdrawiam.

Skomentuj

Nawet spawarki nie trzeba. Kawalek sklejki i kolka przykrecone.

Skomentuj

Niestety, to nie taki łatwy temat jak Wam się wydaje.
                    Warsztat jest mały, powierzchnia po której się poruszam ma jakieś 2x1,1m.
                    W drzwiach jest próg.
                    Taka platforma nie miała by sensu, a przynajmniej ja nie widzę zastosowania jej w tym warsztacie.

Skomentuj

marian: http://allegro.pl/skladany-wozek-do-...461056069.html

Skomentuj

Albo to:
                        http://allegro.pl/listing/listing.ph...tch=s0-ce-0718

Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie no panowie, nie kupię (zrobię) wózka aby przenieść dużą i ciężką kolumnę (którą takową robię raz na może dwa lata) 2 metry dalej... i to jeszcze przez próg, gdzie musiał bym się pomęczyć aby ten wózek z kolumną przez niego przejechał :)
                          Po prostu nie widzę takiej potrzeby.

Skomentuj

Kup 2 wózki jeden postawisz z jednej strony progu, a drugi z drugiej.
                            A na poważnie; choć lubię raczej zwykłe prostopadłościenne obudowy to Twoje bardzo dobrze rokują i czekam na efekt końcowy :)

Skomentuj

No ja myślę że powinno wyjść dobrze z tym fornirem, choć wiem że lakierowane były by po prostu ładniejsze.
                              Mam nadzieję że fornirem nie zepsuje wizualnie tych skosów.

Macie pomysł jakim fornirem oklei te obudowy? (fornir musi być modyfikowany)
                              Mam na oku "zebrano czarny", ale nadal szukam.

Skomentuj

Moze dab 0006PS? nie widzialem na zywo, ale ma taki ciekawy odcien szary/metalowy. Moze by to zgrabnie imitowalo lakier oryginalu Sophii.

Skomentuj

eee, takie zwykłe forniry, bez niczego (słoje, pasy) mi się nie podobają.

Skomentuj

Aa ok, to juz musisz sam pokminic, rowniez zeby Ci pasowalo do glosnikow.

Skomentuj

Głośniki będą wymienialne.
                                      Bardziej musi pasować do czarnego dywanika na froncie.

Skomentuj

Może na zdjęciu nie robi wielkiego wrażenia, ale na żywo dla mnie wygląda to mega. Powinno pasować do czarnych frontów

Skomentuj

Ładne, ale na podobnym fornirze (ten jest bardziej czerwony) już robiłem.
                                          Nie lubię powtarzać konstrukcji :)

Ten zebrano czarny nie jest taki zły: http://diyaudio.pl/showthread.php/19...-Seas-27TBFC-G

Skomentuj

Czaruję...
                                          X