Marian, jako że Wilson Audio to moje ulubione optycznie kobyłki to trzymam mocne kciuki za ukończenie tego projektu zgodnie z wszelkimi twoimi zamysłami
Marian , jak się sprawuje ten PA400 ?
Z jakim głośnikiem go używasz ?
Coś mi się wydaje że moc jest mocno zawyżona i realnie to jakieś 260W RMS jest osiągalne z tego panelika.
Włąściwie to należy się tego spodziewać skoro do paneli na TDA 7294 podaję 100W RMS.
czemu robisz te kolumny jako aktywne/półaktywne ? Nie masz wzmacniacz który dałby radę z 10" głośnikiem ?
Spodobał mi się taki ukałd, 2way + sub.
Pomyślałem że można by to złożyć do kupy jako kolumny ala 3way, tyle że głośnik basowy puścić aktywnie.
Można wtedy zasilić takie kolumny kilkuwatową lampą a bas będzie mocny i bez przesteru.
Dodatkowym atutem jest fakt, że możemy sobie ustawić tyle basu ile chcemy.
Spodobał mi się taki ukałd, 2way + sub.
Pomyślałem że można by to złożyć do kupy jako kolumny ala 3way, tyle że głośnik basowy puścić aktywnie.
Można wtedy zasilić takie kolumny kilkuwatową lampą a bas będzie mocny i bez przesteru.
Dodatkowym atutem jest fakt, że możemy sobie ustawić tyle basu ile chcemy.
A jak zamierzasz odciąć średniaka od dołu?
Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Pasywnie.
Ale tylko lekko aby go odciążyć od nadmiernych wychyleń.
Ogólnie to SB basem ma jeszcze grać, nie będzie odcięty jak typowy średniak.
Na panelu głównym będą dwie opcje podłaczenia, 2way pełnopasmowo oraz 2way z odciętym lekko dołem.
Obie opcje będzie można podłaczyć do wejścia wysokopoziomowego (którego jeszcze nie ma) w panelu PA400 (wpinamy się do jednej z dwóch opcji kablem głośnikowym, a zworkami łączymy ów gniazda głosnikowe z gniazdami wejścia wysokopoziomowego).
podłaczyć do wejścia wysokopoziomowego (którego jeszcze nie ma) w panelu PA400 (wpinamy się do jednej z dwóch opcji kablem głośnikowym, a zworkami łączymy ów gniazda głosnikowe z gniazdami wejścia wysokopoziomowego).
Ja sie na nic nie zamykam. Po prostu pisze co mysle. Grac bedzie, ale bedzie to troche prowizorka. Jakbym robil tak jak Marian ( aktywny bas ), to bym postawil dbx'a i mial pelnie mozliwosci, a tak to bedzie jak bedzie. Sama regulacja wartoscia pojemnosci kondensatora to troche malo Marian. Tam by sie przydal normalny filtr drugiego rzedu od strony midbasow.
Skomentuj