Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wilson Audio Sophia 3 - obudowy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nowy PA400 z tej firmy: http://www.subwoofery.pl/page3.php
    Nie ma go jeszcze na tej stronie.

Skomentuj

Mały to ten panel nie jest... no i w sumie dobrze :)

Skomentuj

Marian, jako że Wilson Audio to moje ulubione optycznie kobyłki to trzymam mocne kciuki za ukończenie tego projektu zgodnie z wszelkimi twoimi zamysłami

Skomentuj

Marian , jak się sprawuje ten PA400 ?
          Z jakim głośnikiem go używasz ?
          Coś mi się wydaje że moc jest mocno zawyżona i realnie to jakieś 260W RMS jest osiągalne z tego panelika.
          Włąściwie to należy się tego spodziewać skoro do paneli na TDA 7294 podaję 100W RMS.
          Last edited by BIG ROMAN; 25.09.2015, 09:30.

Skomentuj

Takie pytanko, czemu robisz te kolumny jako aktywne/półaktywne ? Nie masz wzmacniacz który dałby radę z 10" głośnikiem ?

Skomentuj

Zamieszczone przez BIG ROMAN Zobacz posta
              Marian , jak się sprawuje ten PA400 ?
              Z jakim głośnikiem go używasz ?
              Jak na razie gra spoko, nie miałem okazji jeszcze mocno podgłośnić.
              Głośni: http://stx.pl/w-27-400-8-mc.html

Zamieszczone przez BIG ROMAN Zobacz posta
              Coś mi się wydaje że moc jest mocno zawyżona i realnie to jakieś 260W RMS jest osiągalne z tego panelika.
              Ja elektronikiem nie jestem, nie wiem czy ta moc jest realna czy wzięta z kapelusza.
              Ja chcesz to mogę się zapytać projektanta co o tym sądzi.

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
              czemu robisz te kolumny jako aktywne/półaktywne ? Nie masz wzmacniacz który dałby radę z 10" głośnikiem ?
              Spodobał mi się taki ukałd, 2way + sub.
              Pomyślałem że można by to złożyć do kupy jako kolumny ala 3way, tyle że głośnik basowy puścić aktywnie.
              Można wtedy zasilić takie kolumny kilkuwatową lampą a bas będzie mocny i bez przesteru.
              Dodatkowym atutem jest fakt, że możemy sobie ustawić tyle basu ile chcemy.
              Last edited by marian; 25.09.2015, 17:47.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                Spodobał mi się taki ukałd, 2way + sub.
                Pomyślałem że można by to złożyć do kupy jako kolumny ala 3way, tyle że głośnik basowy puścić aktywnie.
                Można wtedy zasilić takie kolumny kilkuwatową lampą a bas będzie mocny i bez przesteru.
                Dodatkowym atutem jest fakt, że możemy sobie ustawić tyle basu ile chcemy.
                A jak zamierzasz odciąć średniaka od dołu?
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                  A jak zamierzasz odciąć średniaka od dołu?
                  Pasywnie.
                  Ale tylko lekko aby go odciążyć od nadmiernych wychyleń.
                  Ogólnie to SB basem ma jeszcze grać, nie będzie odcięty jak typowy średniak.

Na panelu głównym będą dwie opcje podłaczenia, 2way pełnopasmowo oraz 2way z odciętym lekko dołem.
                  Obie opcje będzie można podłaczyć do wejścia wysokopoziomowego (którego jeszcze nie ma) w panelu PA400 (wpinamy się do jednej z dwóch opcji kablem głośnikowym, a zworkami łączymy ów gniazda głosnikowe z gniazdami wejścia wysokopoziomowego).
                  Last edited by marian; 25.09.2015, 17:35.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                    podłaczyć do wejścia wysokopoziomowego (którego jeszcze nie ma) w panelu PA400 (wpinamy się do jednej z dwóch opcji kablem głośnikowym, a zworkami łączymy ów gniazda głosnikowe z gniazdami wejścia wysokopoziomowego).
                    będzie ? ktoś Ci przerabia czy firmowy update ?

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
                      będzie ? ktoś Ci przerabia czy firmowy update ?
                      Będzie tuningowany we własnym zakresie.
                      W sumie mogłem prędzej pomyśleć i zamówić panel już z dorobionym wejściem wysokopoziomowym.

Skomentuj

Chyba panel mini DSP ma opcje odcięcia basu z monitorów( albo jakiś z akkusa), w tym przypadku sekcji średnio-wysoko.

Skomentuj

Tak, ten którego miałem niedawno, miał taką opcję.
                          Dwa kanały po 125W 4R, którymi można było oddzielnie sterować.

Ale 125W przy 4 ohmach to trochę mało jak na głośnik basowy... no chyba że w małej konstrukcji z 8" basem.

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                            Chyba panel mini DSP ma opcje odcięcia basu z monitorów( albo jakiś z akkusa), w tym przypadku sekcji średnio-wysoko.
                            Ma... tylko po co to komu?

Marian jednym kondem większej wartosci odetniesz niskie czestotliwosci od monitorów
                            Testowalem takie rozwiazanie i sie sprawdzało
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                              Marian jednym kondem większej wartosci odetniesz niskie czestotliwosci od monitorów
                              Dokładnie tak będzie zrobione.

Skomentuj

Dzialac bedzie, ale to raczej taka prowizorka. Cos jak w starych rozwiazaniach z subwooferami pasywnymi.

Skomentuj

Takie rozwiazanie było i jest stosowane w drogich systemach

Co wiecej takim kondem mozna kolokwialnie powiem "wyciągnąć wiecej basu z głośników ktore maja go mało"

I to ja sie zamykam na niecodzienne rozwiązania?
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zapraszam więc do pokoju na AS, zobaczymy czy zagra jak "prowizorka" :)

Skomentuj

Niektórzy tu żyją w puszcze z nazwa "DiyAudio"
                                      Jak ktos o czymś nie napisal na forum znaczy ze nie istnieje :(
                                      Szkoda
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ja sie na nic nie zamykam. Po prostu pisze co mysle. Grac bedzie, ale bedzie to troche prowizorka. Jakbym robil tak jak Marian ( aktywny bas ), to bym postawil dbx'a i mial pelnie mozliwosci, a tak to bedzie jak bedzie. Sama regulacja wartoscia pojemnosci kondensatora to troche malo Marian. Tam by sie przydal normalny filtr drugiego rzedu od strony midbasow.

Skomentuj

http://audiohobby.pl/index.php?topic=1074.0
                                          Kondensatorkiem to sobie mozemy odsparowac składowa stała...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X