• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Czas pozbyć się staroci (wzmacniacz + głośnik) z szafy, w związku czym produkuję coś takiego:

Ano, coś w tym stylu :)
Tyle, że nie WLM i nie Duo :D
Wsadzę tam GDN 30 500 4 AP bo mi zajmuje miejsce w szafie, podobnie jak stary panel do suba mojej produkcji, który muszę mocno przerobić, a w zasadzie zrobić od nowa.
Skrzynia ma około 55 litrów, po odjęciu BR i wzmocnień będzie około 50. Myślę o strojeniu w okolicach 30Hz.

panowie pytanie z innej beczki poszukuje kogos kto ma troche pojecia do obliczenia kolumn basowych do 2 glosnikow 15 calowym i 18 calowy posiadam parametry ale nie potrafie sam tego zrobic pomoze ktos ?XD

jak widze takie posty to az banowac mi sie chce...

wysil sie troche i napisz temat, tak zeby wygladal przynajmniej inteligentnie!

Miałem napisać że nawet łączenia nie widać,ale jednak widać. Fajnie by to wyglądało gdyby na połysk było obrobione :O (bok/łączenie)

Ciąłem w Blueline, nie daleko mnie.

Miałem napisać że nawet łączenia nie widać,ale jednak widać. Fajnie by to wyglądało gdyby na połysk było obrobione :O (bok/łączenie)

Na żywo aż tak się nie rzuca w oczy, ale spróbuję to w drugiej zaszpachlować. Być może zamiast tego "chromu" w spray będzie nałożony srebrny metalik, akurat mam resztki bazy z auta. :)

Powrót