• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Po 2 latach odwlekania odpalony:
7c5b48b15e521e656ce12794edda527c_1449948105.jpg

e43b4d28d1a4f9a25233ca9329642922_1449772890.jpg

Ja tam sobie gram :D

Szkoda tylko, że dwa pierwsze to generalnie padaki :P Jeden poszedł na rozbiórkę dla PCM56 i reszta do śmieci, a drugi w sumie może na razie zostać. Może wymyślę jakiś inny stopień wyjściowy dla niego.

Generalnie nigdy nie wiadomo, ponieważ i tak cyfrowy sygnał idzie od filtra, który może być przeciętny.

Ten drugi co został to Sony CDP-670, który idzie kupić za te 4 dyszki nawet. Jak za taką cenę to nie można mu nic zarzucić. Posiada w sobie PCM56 lub PCM58 (raczej ten drugi, ponieważ na obudowie napisane jest 18-bit). Dupy nie urywa, to na pewno, ale jest w miarę OK.

Te niżej to już całkowicie inna półka cenowa.

Generalnie nigdy nie wiadomo, ponieważ i tak cyfrowy sygnał idzie od filtra, który może być przeciętny.

Ten drugi co został to Sony CDP-670, który idzie kupić za te 4 dyszki nawet. Jak za taką cenę to nie można mu nic zarzucić. Posiada w sobie PCM56 lub PCM58 (raczej ten drugi, ponieważ na obudowie napisane jest 18-bit). Dupy nie urywa, to na pewno, ale jest w miarę OK.

Te niżej to już całkowicie inna półka cenowa.

Ja mieszkam w jednorodzinnym domku, ale miałbym problem gdzie trzymać tyle tych gratów.
Pozdrawiam.

To jest półka audio i to dosyć długa, akurat wszystkie na jednym postawiłem do zdjęcia. Projektując mieszkanie takie rzeczy już mam w głowie od początku :)

Wstawialem parę stron wcześniej:) 3lite i taz na ak4490 i amanero w wersji pierwszej. Teraz zauwazylem,ze gniazda moglbym schowac tj zeby "płytka" byla po drugiej stronie. Ładniej będzie

Jutro zostało tylko okablować i przykręcić głośniki i będą gotowe do pomiarów :)

Jak już .3lite wspomniał - 2 x TIW 200 XS w OB + Satori 13 cm + berylowy Illuminator. Wcześniej w wątku wrzucałem wewnętrzną kratownicę
janek duzo mowil o tych kolumnach na audio show. TIWa 250 slyszalem na AS i bardzo mi sie podobal. podobno 20 gra lepiej?
satori 16cm tez mnie powalil na kolana... a beryla chyba nie sluchalem :(

janek duzo mowil o tych kolumnach na audio show. TIWa 250 slyszalem na AS i bardzo mi sie podobal. podobno 20 gra lepiej?
satori 16cm tez mnie powalil na kolana... a beryla chyba nie sluchalem

Chciałem mieć kolumny z basem w obudowie zamkniętej, a do tego nie ma zbyt wielu głośników z odpowiednimi parametrami. Akurat TIW 200 ma takie parametry, TIW 250 jest już bardziej po BR. Poza tym słuchałem takiego zestawienia już dawno temu u Racjonalnego w Krakowie i chodziła mi długo po głowie. W międzyczasie kupiłem aluminiowe Revelatory 26 cm, ale nie przypadły mi do gustu, więc je sprzedałem.
Do Scanów miało być Satori 16 cm, ale także to nie było to, w przeciwieństwie do Satori 13 cm :) W międzyczasie miałem jeszcze Accutony 15 cm, ale także nie przypadły mi do gustu, więc je sprzedałem i kupiłem Satori 13 cm :)
A berylowe Scany miałem od początku tego projektu, w międzyczasie z powodów finansowych chciałem je nawet sprzedać, ale nikt nie chciał kupić, więc je zostawiłem i bardzo się z tego cieszę :) Myślę, że mogłeś ich słuchać w konstrukcji Akkusa (były na pewno dwa lata temu na AS, z 12 cm Illuminatorem na środku i dwoma 8945A na dole) lub w Pancinach VZ1, które były razem ze mną w Golden Tulipie trzy lata temu :) Niektórzy widzieli nawet Dżina unoszącego się z tych głośników :P

Oczywiście CL, jakąś pomroczność miałem pisząc to :)

Ostatnia edycja:
Do Scanów miało być Satori 16 cm, ale także to nie było to, w przeciwieństwie do Satori 13 cm
mozesz opisac roznice?
satori 16cm mocno mnie urzekly w polaczeniu z jakims tam lagodny scanem na gorze ;)

Myślę, że mogłeś ich słuchać w konstrukcji Akkusa (były na pewno dwa lata temu na AS, z 12 cm Illuminatorem na środku i dwoma 8945A na dole)
a tak, sluchalem. ale nie skupialem sie za bardzo na tej konstrukcji :/

Powrót