• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

o maskowaniu myslalem... ale bez jaj :/
odpuszcze dzisiaj i pomysle na spokojnie
moze wytne pasek i wkleje nowy

niepotrzebnie szlifierka robilem te krawedzie :(

moze wytne pasek i wkleje nowy

I to chyba najlepsze wyjście (możesz też okleić oba zaokrąglenia innym kolorem i będziesz miał symetrycznie, ale to już więcej roboty) tuż po oklejeniu od nowa ;-)

Wszelkie malowanie to niestety fuszerka, nie przy tak dużym ubytku, co innego pare mm (chociaż też jak dla kogoś a nie dla siebie to wstyd).

Ostatnia edycja:
widac ze wyszedlem z wprawy bo przeszlifowalem zaokraglenie :(
ma ktos pomysl jak to naprawic?
nie mam ochoty oklejac tego na nowo :/
Mnie przytrafił się ostatnio taki kwiatek. Proponuję wyciąć to co się przetarło i zrobić wklejkę, akurat masz dobrze bo masz wzdłóż słoi.
Żadne bejcowanie tego nie zamaskuje

Tarłeś taśmówką na najwyższych obrotach papierem 60 ? :D

Tak to wyglądało w testowej budzie
5da68aca7476019b88e543414d596103_1450599667.jpg

Dużo przetarłeś, ja kiedyś coś oklejałem to przetarłem trochę mniej, niemniej moja dziewczyna trochę maluje i wymieszała swoje farby i pomalowala mi tam słoje, w zasadzie to nikt się nie kapnął jak to pokazałem :) W Twoim wypadku to chyba bym zeszlifował cały fornir tą samą szlifierką bo dobrze jej idzie:D

Powrót