• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Ja ostatnio naprawiałem Sony CDP-227ESD, który miał być sprawny... W sumie to jednak nie mam żalu, ponieważ raz, że naprawa była szybka (problem z mechanizmem CD), a dwa, że jego granie przypadło mi do gustu :)

948542efc836457ceb9d71e0ecd187fa_1450982041.jpg

Bebechy całkiem fajne.
No to teraz zapoluj na 338, pozniej 507 a na koncu X7ES ;p

edit: ponioslo ludzi w tej licytacji http://allegro.pl/audiofilski-sony-cdp-227esd-pilot-instrukcja-i5880181016.html

Ostatnia edycja:
No to teraz zapoluj na 338, pozniej 507 a na koncu X7ES ;p

Zobaczę co tam za kości siedzą, ale z tego co pamiętam, to w 338 powinien być PCM58 - całkiem zacna kość jak na swe czasy, chociaż te wszystkie starsze kości czasem potrafią zadziwić.

http://www.lampizator.eu/lampizator/REFERENCES/sony 227esd/sony227.html

Tutaj jest napisane, że 507ESD = 227ESD.

TDA1541A jest dosyć rzadki w dzisiejszych czasach. Według audiofilów niby najlepszy, a jak już spotkasz z koroną, to zmiłuj się Boże z ceną. Różnica zapewne żadna :P

Ten CD na aukcji jest w zadziwiająco dobrej kondycji. Nawet naklejka jest na przedniej ściance.

Ostatnia edycja:
Mój nie miał :P Zresztą, nie narzekam, jakby mi się kiedyś odwidziało, to mogę łatwo sprzedać. Po czasie to pewnie nawet z zyskiem.

Ładnie wygląda.Ten na przeciwko to też dyfuzor ? W narożnikach to Bastrapy czy tylko ramki z wełną ?
Mi się bardziej podoba odkryty binarny :) tymbardziej że masz białe meble ;)
Widzę że nawet woofery czymś pokryłeś bo przed są białe a po są już czarne :D:D:D

Ten na przeciwko to też dyfuzor ?
Też :)
W narożnikach to Bastrapy czy tylko ramki z wełną ?
Narożniki to trójkątna konstrukcja w całości wypełniona wełną mineralną i na wierzchu przykryta gąbka 10 mm (bardziej w celach tapicerskich).
Mi się bardziej podoba odkryty binarny
Jak dla mnie robi się już za biało, poza tym akurat te dyfuzory zostały wykonane w mało subtelny sposób i z góry było wiadomo, że będą obite. Zgadzam się, że gdyby wykonać je z większą finezją to mógłby to być na swój sposób ładny element wykończenia salonu :)

.3lite nie idź w pol środki ;)
Kupuj odrazu xesa :)

Czy słuchałeś go, że tak polecasz? W sumie zaciekawiłeś mnie :P W każdym wypadku na TDA1541A na pewno nie ma co narzekać.

Przy okazji tego XES - rzadko kiedy spotyka się odtwarzacz CD z wyjściami XLR, tym bardziej, że trochę latek ma.

Ostatnia edycja:
Luszti jakie siedzą tam przetworniki u Ciebie?? I czy nie jest tajemnicą jakiej mniej więcej wielkości są skrzynie tego cuda?/

Pozwolę sobie odpowiedzieć w części:
Beryl scana, 13 satori i 2 tiw 200 w 60l
To wszystko było gdzies pisane wymiarów skrzyń nie pamietam.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Panowie szukam wzmacniacza dla moich kolumienek mikrobe do kompa. Z Nuforce nie wypaliło ale znalazłem coś takiego i sterował bym to narazie emu202.
https://www.hypexshop.com/DetailServlet?detailID=4928
Jak myślicie warte to coś?

2 tiw 200 w 60l

W 70l :) Generalnie skrzynia wielka, bo dla średniaka jest 12l, front i tył mają po 38mm, boki i wszystkie wzmodnienia wewnętrzne 22mm, więc razem z litrażem rośnie skrzynia. A jeszcze na spodzie są wklejone płyty granitowe, które także zabierają litraż. Dla przypomnienia, środek wygląda tak:
075bfd7a30a2bc8cbcfa4c6440eba112_1448119887.jpg

Powrót