• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Poproś o zdjęcia tego co zrobili bo jak narazie to widzę na aukcjach produkty firmowe a nie ich, przynajmniej jeśli chodzi o klony.
Na innej aukcji maja jakieś obudowy z czarnym frontem. Wyglądają dramatycznie.
Poważnie chcesz wydać 6 klocków na proaki ? Miałem te kolumny kilka lat temu gdzie był bum na budowanie ich i powiem Ci, że 2 klocki to można za to dać ale nie 6. Jest sporo projektów dobrych na forum, chociażby 10 na 10lecie, no ale jeśli nie masz możliwości budowania samemu to musisz szukać gotowych.

Nie na temat...
Nie na temat...
trochę nie w temacie, zna ktoś może manufakturę MYSKOVITZ SOUND z okolic Krakowa?...podobno wykonują kolumny a zastanawiam się nad ProAc R 2.5
Podobno mieli accutony za 9kzł na allegro - na głośnikach i schemacie od Albeckiego, który o niczym nie wie. :)

Nie na temat...
napisałem z ciekawości do "właściciela tej manufaktury" z pytaniem o szczegóły projektu wykonania ProAc R2.5 i dostałem odpowiedz...cyt. "co do projektu i jego sprzedaży to jest to mojej firmy tajemnica jak i projektu zwrotnicy, więc tego typu informacje zostawiam dla siebie.."
reasumując ..konkret ;)
jest ktoś z forum kto podjąłby się wykonania skrzynek/kolumn do tego projektu?

Nie na temat...
napisałem z ciekawości do "właściciela tej manufaktury" z pytaniem o szczegóły projektu wykonania ProAc R2.5 i dostałem odpowiedz...cyt. "co do projektu i jego sprzedaży to jest to mojej firmy tajemnica jak i projektu zwrotnicy, więc tego typu informacje zostawiam dla siebie.."
reasumując ..konkret ;)
jest ktoś z forum kto podjąłby się wykonania skrzynek/kolumn do tego projektu?

Szukaj usera Marko3T. Ma dobrą markę.

Dzięki za info panowie.
( jak ktoś robił takie paczki/ posiada to prosiłbym o kontakt bo wersji tej konfiguracji też jest kilka)

Ja tez kiedys pisalem do pana o cene obudów do avalonow i troche duzo chcial cos w granicach 3.5kzl w macie wiec zrezygnowalem i zrobilem sam a na dole siedzial eton 11".
Materialy wyszly cos ok 1kzl z lakierka w polmacie wiec wyszlo sporo taniej😀.
Pozdr

Ja tez kiedys pisalem do pana o cene obudów do avalonow i troche duzo chcial cos w granicach 3.5kzl
Do avalonów może i 3,5 to dużo, ale isis nikt raczej w tej cenie nie zrobi. Nie sądze, zeby ktoś robił to w cenie 5 zł na h.
My tu budujemy sami i nie liczymy naszej pracy i ilości godzin spędzonych przy obudowach. Dodatkowo w domowych warunkach czasem trudno osiągnąć wysoką precyzję i estetykę chociażby przy malowaniu.

Ja nie mowie tutajo isis tylko o obudowach w stylu eidolon.
Pewnie ze samemu zawsze taniej.
Z stwierdzeniem ze w domowych warunkach nie da sie zrobic to sie nie zgodzę.
Wszystko zależy od zdolnosci i chęci.
Pozdr

UWAGI MODERATORA
Panowie przypominam, że jest to temat o budowaniu na ekranie a nie pogaduchy

A u mnie po świętach taka sytuacja :) Niestety Visaton trochę zawiódł bo kopułka w jednym z głośników jest niedokładnie doklejona do membrany i miejscami krawędź odstaje :(

Powrót