• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Jesli to beda MTM podlogowe, to uwaga na strojenie takiego portu na dole obudowy. Nie bedzie sie zgadzac z tym, co poda np Winisd.

Kolumny gotowe, zostało tylko dobranie strojenia do upodobania, ale to już sobie Gokar sam dobierze :)

Kolejne fotki już docelowe, lepszym aparatem ;)

niby dlaczego? czym poza ksztaltem on sie rozni od okraglego?

Właśnie nie jestem pewien i dlatego pytam. Ale gdzieś mi się obiło o uszy że tak jest iż w szczelinowym pracuje tylko 2/3 powierzchni.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Jesli to beda MTM podlogowe, to uwaga na strojenie takiego portu na dole obudowy. Nie bedzie sie zgadzac z tym, co poda np Winisd.

Tak to będą MTM podłogowe. Jak duże będzie przekłamanie?
A jeśli by tak wypuścić BR do góry jak w niektórych TL-kach

Nie ma co kombinować to będzie klon tego projektu: http://diyaudio.pl/showthread.php/27315-Audio-Solutions-Euphony-90-Clone

Budy mam już pocięte, 40L pojemności i jako że boję się modów pomieszczenia z BR to po kalkulacji w WinSD wyszło że CL będzie 40L i takie zrobiłem.
Teraz ewentualnie dorobił bym BR który otworzę jak bas nie będzie satysfakcjonujący.

Ostatnia edycja:
A bez szału, obudowa z giętych HDF więć góra, dół i wzmocnienia muszą być wycięte z szablonu kilka razy, stąd zapotrzebowanie na stół. Jeszcze tylko muszę zorganizować kilka nowych frezów kopiujących - długich i z calowym trzpieniem.

U mnie też już gra :) Tylko prawy słupek trochę się nie udał, trzeba nakleić jeszcze raz materiał :angry:

Miało nie być suba ale przyzwyczaiłem się do RE 10 w poprzednim aucie i trochę mi brakuje niskiego basu.
Pewnie wpadnie jakieś '8 w małym clozecie :) Kabel pod dwa wzmacniacze już położony, spawalniczy 35mm za 14zł z Unimetu :D

Dlaczego tak wysoko ustawione wysokotonowki?

Dlaczego?

Wejscie wysokopoziomowe na Neutriku Speakon :)

Jeszcze czarne śrubki by się przydały, no i zmazać ten opis 775mV.

Ostatnia edycja:
polowa zakupow na audio show ;)

2c67d541900d94fc397b75b66b0c501e_1477422410.jpg

venge modyfikant fornir ? Jak na naturalnej vendze stackowany to strasznie drażni drogi oddechowe i skórę

Fornir modyfikowany Kamelia.
Ogólnie to nie polecam szlifować fornirów modyfikowanych bez maski, nawet jeśli szlifujemy ręcznie małą klepkę na próbnik, gdyż ten pył jest faktycznie drażniący.

Aha, nie dałem odpowiedzi do mojej zagadki:

zagadka: co jest trudniejsze od wykonania frezów ponownie w tym samym miejscu, w obudowie w której wcześniej ów frezy już były?

Odpowiedź to nawiercenie otworów pod wkręty w miejsce starych otworów, ponieważ nie da się ich "zakleić".
Oczywiście można bało rozwiercić najpierw te otwory i wkleić tam kołki, ale już tak kiedyś robiłem i taki kołek jest "słaby".
Na szczęście frezy wyszły w tym samym miejscu co stare, więc i otwory pod wkręty również się zgrały.

Ostatnia edycja:

Tak mniej więcej wyszło jeszcze kosmetyka wśrodku dlatego nie pokazuje ;)

Ps nie wytarłem z kurzu i palców, przepraszam :D

Ja kiedyś pod xlsa popełniłem coś takiego.
Mała budka 19litrów do tego amp.z dsp i robiło zadymę☺.

Powrót