• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Zna ktoś na tyle niemiecki żeby przetłumaczyć cały ten dokument? Byłoby świetnie...

W google tłumacz masz "przetłumacz dokument" i radzi sobie z tym nawet dobrze. Częściowo tłumaczy dziwnie, ale w większości idzie się domyślić.
Ustaw u góry z lewej strony "niemiecki" a z prawej polski.
Wczytaj pdf i "tłumacz".
Lecz nie widać rysunków, ale ja zawsze z boku ustawiam oryginalny pdf i przewijam w obu te same strony.

Nie na temat...
W google tłumacz masz "przetłumacz dokument" i radzi sobie z tym nawet dobrze. Częściowo tłumaczy dziwnie, ale w większości idzie się domyślić.
tlumaczylem w ten sposob instrukcje do tokarki. glupoty wychodza :p
czesto jest tak ze tlumaczenie z niemieckiego na polski jest bez sensu. a tlumaczenie z niemieckiego na angielski daje jasno o co chodzi :D

Nie na temat...
tlumaczylem w ten sposob instrukcje do tokarki. glupoty wychodza :p
czesto jest tak ze tlumaczenie z niemieckiego na polski jest bez sensu. a tlumaczenie z niemieckiego na angielski daje jasno o co chodzi :D

Translator Google sprawdza się gdy tłumaczysz zdania, a nie całe dokumenty...

Nie na temat...
dlaczego mostkowane się nie nadają?

Spójrz na schemat JIGa na str. 6, głośnik z jednej strony jest podłączony na stałe do masy. A w przypadku wzmacniacza mostkowego każda końcówka jest przyłączona do osobnego "ramienia" mostka, jak to jest przedstawione tutaj [1]:
a12_bridge-amp.gif

[1] Źródło: http://education.lenardaudio.com/en/12_amps_5.html

Ostatnia edycja:
Nie na temat...
Translator Google tłumacząc język inny niż angielski, tłumaczy najpierw do angielskiego a później do docelowego języka.
Dlatego tłumaczenie do języka angielskiego zawsze jest najlepsze :)

U mnie powoli powstaje sterownik do wzmacniacza :)

Funkcje:
- RC5 (kody klawiszy ustawione w programie, nie jestem taki pro, żeby odczytać i zapisać w atmedze :) )
- 2x on/off 230VAC,
- selektor na 3 urządzenia,
- on/off podświetlenie vu meter (podaje 5V oraz GND),
- on/off wyjście sygnału,
- sterowanie silnikiem od Alps (głośniej, ciszej, mute (zjeżdża do zera), mostek H na bd139/140,
- możliwość podpięcia LEDów na goldpin (sygnalizacja załączonego przekaźnika MUTE,CH1,CH2,CH3,OUT1,OUT2)

Wymiary 100x88mm

Całość na atmega328.

I PCB do PR Alps ze zworką (zwiera obudowę potencjometru do wylewki.

Ostatnia edycja:
poprzycinam jakos zeby to wygladalo
mam kupiona listwe ozdobna, ale taki "chrom" to bedzie wiocha

akurat to nie ma wygladac tylko ma dzialac. wkurzaja mnie refleksy w szybie

Powrót