• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Kupuję szkła najwyższej klasy. Rys jako takich nie widać, są mikrorysy powodujące zmatowienie całości. Proces biegnie stopniowo i niestety człowiek się do tego przyzwyczaja dopóki nie założy nowych i nagle okazuje sie ze jednak widzi wyraźnie.
Okularów po prostu używam a nie traktuje jak relikwii.

Blisko, ale to rzecz z naszego forum ;)

Jest wersja "końcowa" i wersja z lepszym zasilaniem części analogowej - w tym wypadku sprzężenie zwrotne pobierane jest bezpośrednio z pinu AD1865, więc teoretycznie napięcie powinno być bardzo stabilne, tylko nie wiem czy takie umieszczenie napięcia odniesienia tuż przy wyjściu DACa to dobry pomysł ;) Ogólnie starałem się zrobić jak najmniejsze PCB, ale zdaje się, że i tak minimalna kwota to 50$, więc o ile nie przekraczam 100mm, cena zostaje ta sama - PCB 4 warstwowe :flapper:
Ktoś chętny? :D

Potrzebuje wykonać obudowę na wzmacniacz. Górna blacha musi być perforowana (odprowadzanie ciepła z radiatorów - konstrukcja dual mono Lynx v.3.0). Pytanie, gdzie najtaniej znajdę kogoś kto może mi wygiąć blachy i dociąć na wymiar wedle mojego uznania? Chyba że ktoś z forumowiczów ma jakieś kontakty. Orientacyjne wymiary 400 x 300 x 180 (szerokość/głębokość/wysokość)

musisz szukac firmy ktora nie oleje detalicznego zamowienia
firmy nastawione na duze zamowienia dadza wtedy zaporowa cene

ja zamawialem w 2 firmach, ale to bylo zawsze po znajomosci (albo ja tam pracowalem, albo koledzy)
pamietaj ze giecie jest drozsze niz laser :D

0892d9a80631b4b4ffc6496b11c36777_1494007805.jpg
a81880ae382fb9bdefa5d41aa5466601_1494007805.jpg

pogoda sie poprawila wiec powoli ciagne instalacje ;)
zasialnie polozone. kable do glosnikow tez
jeszcze syganowki zostaly i mocowanie bezpiecznikow

Wreszcie miałem wolny wieczór od dłuższego czasu - rozwożenie zaproszeń po rodzinie i znajomych jest koszmarnie czasochłonne...

Też mam sporą salę dostępną i trzeba będzie się*zająć budową jiga i coś*bardziej w głośnikach podziałać. Ale musi to poczekać bo inne diy się robi.

A korzystając z wolnej soboty i sklejki co się przewala po mieszkaniu skrobłem kompa warsztatowego ze złomu co się*przewalał bez celu.

i5-3470s, 16GB RAM, SSD, zasilacz pico, obudowa 19,5*19,5*7cm, kontrolka telefoniczna i trochę farby do mebli ^^
EDIT: Doprowadzenie powietrza do CPU mi n zdjęciu lekko podleciało do góry ale jak obudowa jest zamknięta to dociska ono się ładnie między radiator a obudowę.
Temperatury do 60 stopni, chyba że pogrzeję na full z 10 minut, to wtedy udało mi się 70 stopni zrobić i full obroty chłodzenia (głównie przez to że zasysa ciepłe powietrze które wylatuje z tyłu obudowy). Ale to warsztatówka więc jak sobie trochę poszumi to mi to wisi.

Jutro pewnie trochę pomęczę temat głównego diy, ostatnich czasów czy swojego małego CNC:

Ostatnia edycja:
Powrót