• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

U mnie to samo, ale wylazł cały bolec. Został otwór więc wkręciłem kawałek śruby i skończyłem. Muszę podskoczyć do jakiegoś spawacza, ale mi się nie chce...

Uni już od miesiąca gra w warsztacie, pierwszy test zaliczony. Czekam jeszcze na inny przełącznik barwy i poza drobnymi rzeczami uznam projekt za zakończony. Dźwięk wart włożonej pracy i czasu :)

Satori 3-way Piotra F.
Wynik dzisiejszej walki z materią.

Sorry za jakość fotek - smartfon.

Pomiar z kolumną na podłodze, więc bramkowany na 175 Hz....

Chyba jeszcze muszę popracować nad dograniem zakresu powyżej 10kHz...

No ale dźwięk to już wydało i to całkiem, całkiem przyjemny. :biggrin:

Uni już od miesiąca gra w warsztacie, pierwszy test zaliczony. Czekam jeszcze na inny przełącznik barwy i poza drobnymi rzeczami uznam projekt za zakończony. Dźwięk wart włożonej pracy i czasu :)
Ej ej ej. Czy to trafo nie ma przypadkiem 2x50v? Radiator nie jest przypadkiem że starego wzmacniacza Palladium?

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Nie chciałem komplikować sobie życia z selektorem.
Trafo 'daje' 2x 38v jałowo a radiator tak jak i obudowa i trafo pochodzi z amplitunera uhera.

Paweł nie próbowałeś niższego podziału z tym dużym MR16? Coś dużo tych cewek rdzeniowych. Zazdroszczę Wam bo już grają w docelowej budzie. Oczywiście nie sugerujesz się tym niskim bramkowaniem bo realnie to można od 500Hz pokazywać. U mnie już po zabiegu i dziurki zaszyte :)

Ostatnia edycja:
Mam slabość do Avalonowych i Tidalowych kształtów. Skóra, skaj odpada bo to nie moje klimaty. Już kupiony fornir Amazaque w szerokości >40cm. Prawdopodobnie zrobię wysoki połysk.

Nie dziwie się, Tidale to klasa dezajn. Też miałem się skusić na coś w podobie, ale zdecydowałem się na zupełnie inna formę do projektu 3way Satori.

Głośniki zgromadziłem 2014.03.29
Zwrotnica została podłączona 2015.05.19
Kolumny zagrały na AS w 2015.11
Dziś wreszcie temat TLek został zakończony.

Na dniach jeszcze jakaś sesja i adijos :D

Ostatnia edycja:
Powrót