• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Na plaszczyznach tak. Boki, w sensie krawedzie - mozna wypatrzec micro slady po frezie.
Mysle ze przed szkielkowaniem lekko papierem drobnym i po robocie.

Ale tak na surowo, naprawde minimalnie.

Nic nie da sie wyczuc. Paluch sie wrecz klei. Moze bez anody byloby bardziej surowe.

grzecho
Jak juz uruchomisz suba to daj znac czy jest MOC. Szukam jakiejs zgrabnej 15'' do warsztatu bo chlopaki mowia ze z daytona PS95 malo basu.

tomekk
Bedzie tam cos jeszcze przykrecane do tych ladnych profili alu ??

Tak cos będzie.
Mam rozne pomysły.

Specjalnie te boczki zrobiłem ze specjalnego gatunku alu - dobrze przewodzącego cieplo.
Dodatkowo dobra pasta i podkładki, żeby dobrze to Cieplo transferować dalej.

Wczoraj w nocy rogrzalem go do około 60C, ustawile BIAS i jest ok.
Dzis lece z IPS i mam nadzieje ze zagra.

Zabawki dotarły wiedz czas coś pograć
:biggrin:
3d51d5e917dfdef091a4e45ad30b9f67_1519407517.jpg
5fcd0604f9f42323f8599786d07aa842_1519407515.jpg

Zgadza się :) Ja też jak pierwszy raz odpaliłem te maleństwa to byłem w szoku :o Już powoli kłębi się w głowie projekt z wykorzystaniem tego SB15 :D

Hehe, a mi jeszcze by się więcej basu przydało z SB17MFC, ale może to na razie kwestia zwrotki.

Nie na temat...
eh... wysoko tonowe w JVC Shit RIP ;( Już ładny czas temu grałem na 1szt. Dzisiaj koniec żywota dokonała druga szt. Tak to jest jak głośniki mają zwrotnice w postaci elektrolita....

Dual Mono piękna sprawa , mogę sobie tylko wyobrażać jak to zagra z dobrymi kolumienkami audiofilska heroina :thumbup:

Powrót