Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Załączenie w zerze napięcia jest raczej najgorszym przypadkiem dla obciążenia indukcyjnego jakim jest trafo.
P.S. Jako triak do obciążeń indukcyjnych polecam T1635.
Akurat mam inne zdanie na ten temat, ale chętnie wysłucham Twojej argumentacji.
W ramach przypomnienia doczytałem i wygrzebałem coś takiego (rozdział 1.1): http://www.st.com/resource/en/applic...cd00003867.pdf Czyli w stanie nieustalonym prąd jest minimalny, gdy włączamy w czasie maks. wartości napięcia sieci.
Odnośnie triaka: jasne, że może być taki jak masz jednak dla świętego spokoju dałbym równolegle do triaka obwod RC.
- Dobry ... Ja łączyłem z Cell 30Accuton 158-6-851
Dzięki za info. Mam okazję kupić za grosze.- Dobry ... Ja łączyłem z Cell 30
.........................................
- Może poczekaj na nowego budżetowego ceramika SB. Będzie mezalians ale może się udaćZastanawiam się czy kupić, ewentualnie z czym tańszym można go ładnie zgrać?
lozyska w tych frezach strasznie sie pogorszyly!Może łożysko nie było dokręcone. Mam taki sam chyba ze dwa lata, stępił się już na amen ale lekko nie miał
Jak Wam się tak podoba wrzutka z pomiarami beryli to może założę temat z pomiarami głośników
cos innego:
![]()
Mega moc, podniecaja sie fest tym - zobaczy sie. Nie sluchalem takich wynalazkow.
...może założę temat z pomiarami głośników.