• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Nie na temat...
Aha, czyli nie można porównywać głośnika X do głośnika Y, jak i kolumn X do kolumn Y, bo przecież grają inaczej? :)
I jak ktoś zapyta na forum, jak gra kolumna którą właśnie zaprojektował, to nic nie może napisać bo przecież nie ma drugiej takiej samej? :)

Brawo.

ty chyba nigdy nie miałeś nic z membraną bierną

Nie znasz mnie, nie wiesz co miałem a czego nie, więc daruj sobie takie wywody :)

jeśli chcesz usłyszeć bas schodzący do 20 hz to sprzedam ci MB 30cm Dayton Audio .

- - - - - aktualizacja - - - - -

Nie znasz mnie, nie wiesz co miałem a czego nie, więc daruj sobie takie wywody
gdybyś miał to nie pisał byś że głośnik w kartonie gra jak z membraną bierną , no chyba że tobie tak grało choć to fizycznie nie możliwe

Ostatnia edycja:
karton po burakach zagra z basem :D nie widzę sensu udowadniania tobie że membrana bierna to funkcjonalnie jak basreflex tylko czyściej

Ostatnia edycja:
Nie na temat...
A ja Tobie, że głośnik w kartonie gra podobnie do głośnika w obudowie z membraną bierną lub otworem stratnym, niż jak w bas reflexie.

Wskazówka
I skończ już, bo zaśmiecasz forum, jak i nie stosujesz się do regulaminu.

Ostatnia edycja:
jeśli nie rozumiesz że membrana bierna to funkcjonalnie jak basreflex i nie może grać jak głośnik w kartonie to nic na to nie poradzę , a ty zaśmiecasz takimi durnymi porównaniami.

Nie na temat...
Od kiedy to głośnik w obudowie z membraną bierną gra jak w obudowie bass reflex? :)

Nie na temat...
nie gra , a od kiedy głośnik w obudowie z membraną bierną gra jak głośnik w kartonie , ... szkoda gadać

Nie na temat...
pisałem funkcjonalnie

Obudowa z membraną bierną ma nieznacznie szybsze opadanie charakterystyki na niskich tonach w porównaniu do basreflexu więc nie gra tak samo , a m.in. zaletą jest brak otworu w obudowie.
Ktoś kto uważa że głośnik w obudowie z membraną bierną gra jak głośnik w kartonie , jest na forum od kilku lat i ma 5000 postów bardzo zaniża poziom tego forum .

Ostatnia edycja:
Nie na temat...

Ktoś kto uważa że głośnik w obudowie z membraną bierną gra jak głośnik w kartonie

Człowieku, czy Ty rozumiesz że to było tylko "porównanie"?
Umiesz czytać ze zrozumieniem?

Nie jest on taki jak w normalnej obudowie, ale jest (coś podobnego do membrany biernej lub otworu stratnego).

Przeczytaj to 100 razy jak nie rozumiesz za pierwszym razem.

Kończę już, nie mam czasu kopać się z koniem, który oskarża o pisanie bzdur a potem sam je pisze.

membrana bierna ma zejście jak basreflex

Ostatnia edycja:
Nie na temat...
Ooo, widzę jakiś trol z innego forum którego coś boli :)

Dowiedziałeś się już jak połączyć 3 głośniki?

Ostatnia edycja:
Nie na temat...
spróbuj pojąc że głośnik w obudowie z MB nie może grać jak głośnik a obudowie z otworem stratnym , a ani trochę jak głośnik włożony w karton , jeśli tego ty i twoi kumple pojąc nie mogą to forum sięga dna.

Nie na temat...
o widzę że pojawiają się obrazki na twoim poziomie

Nie na temat...
spróbuj pojąc że głośnik w obudowie z MB nie może grać jak głośnik a obudowie z otworem stratnym , a ani trochę jak głośnik włożony w karton , jeśli tego ty i twoi kumple pojąc nie mogą to forum sięga dna.

Nie na temat...
o widzę że pojawiają się obrazki na twoim poziomie

Naprawdę odpuść już to było porównanie a ty ciągle swoje.

Bezczelnie wylazlo.
Ciete laserem, giete automatem.
3mm AW-1050A, swietnie przewodzi cieplo.

Jeszcze piaskowanie i anoda.

62721e1963bf9a6273118bc37d195d1b_1527187878.jpg
14f0986f2f283ce466b0d1d99a96ac47_1527187879.jpg

Osobliwie wygląda ^^

Jakaś pasta między obudowę a kształtki, czy tylko docisk, jakoś poza dociskiem stabilizujesz pozycję?

Bedzie pasta HPX.

pozycja bedzie ustalona dzieki srubka M4 - widac te male otworki

czyli de facto- sruba m12 + sprezynka + 2x M4, nierdzewne

Powrót