• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Kleił ktoś fronty klejem kontaktowym?
Wiecie taki pattex universal, Ala butapren.

Osobiście robie klejem wiklinowym, lecz teraz żeby ograniczyć wyciek kleju chciałem kontaktowym i docisk.

Teoretycznie się da, ale czy to dobry pomysł? Zrób porządne kołki czy lamelki i nie przesadzaj z ilością kleju. To co wycieknie od razu usuwaj mokra szmata. Możesz też dać klej na obie powierzchnie, ale niedużo, poczekać kilka kilkanaście minut i dopiero docisnąć.

Kleił ktoś fronty klejem kontaktowym?
Wiecie taki pattex universal, Ala butapren.

Osobiście robie klejem wiklinowym, lecz teraz żeby ograniczyć wyciek kleju chciałem kontaktowym i docisk.

Chodzi Tobie o to że już wszystko masz oklejone fornirem i teraz tylko front musisz przykleić?
Jeśli tak to użyj po prostu papierowej taśmy.
Daj mało kleju (ale musi być dobrze rozsmarowany na obie powierzchnie), chwilę poczekaj, nie za długo, przyklej i mocno dociśnij.
To co wycieknie to wycieknie na taśmę, z której będziesz mógł zebrać ten klej wilgotną szmatką.

Kurier, szlag
8cbe9c6bae5bf835cf4666e182dbbcf1_1535987262.jpg

Miałem ostatnio to samo z tym, że blat i tak szedł na pocięcie na fronty do szuflad więc w nosie. Tego typu towary koniecznie oglądać przy kurierze i pisać protokół szkody.
Pozdrawiam.

Powrót