Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Wszędzie wyszło, nawet w miejscu oklejonym HDF-em, bo kolumny stały niewykończone 1,5 roku.
Próbowałem wyrównać, ale ile można skoro fornir ma grubość 0,6mm.
Być może własnie sposób sezonowania ma znaczenie.
To ciekawe . Bo ja swoje obudowy od kolumn R3 black (ktoś jeszcze je pamięta? haha) robiłem bez żadnego HDFu. Były sezonowane przez parę miesięcy na ciepłym strychu w czasie lata. Zacząłem je budować jakoś maj-kwiecień, skończyłem w październiku , chyba z 2 tyg przed audioshow. Do tej pory nie wyszło żadne klawiszowanie a minęło już wiele lat. Być może własnie sposób sezonowania ma znaczenie.
Podobnie miałem zresztą z poprzednimi kolumnami które robiłem jakoś w 2005r. Zrobiłem na jesieni, do wiosny stały i grały w mieszkaniu w stanie surowym. Na wiosnę oklejałem, akurat nie fornirem tylko obłogiem ok 1.2mm grubości. Kolumny do dnia dzisiejszego nie wykazują żadnych oznak klawiszowania, tez nie używałem żadnego maskowania łączeń.
jaro4444
Najlepiej surowe budy, nawet nie oszlifowane przyniesc do domu i postawic je sobie na miesiac czasu, pozniej tylko ofornirowac w warsztacie i powinno byc OK.
O dziwo sklejka brzozowa tez potrafi klawiszowac.
Akurat sklejka potrafi najbardziej wykazać problem klawiszowania jak konstrukcja poskładana w niewłaściwy sposób, często to wychodzi w estradowych skrzynkach.
Tak. Na pozostałe 4 kanały też takie pójdą, tylko sporo słabsze - "jedynie" 700W/4Rhypex ncore ?
Nie boisz się, że kieliszki Ci pospadająTak. Na pozostałe 4 kanały też takie pójdą, tylko sporo słabsze - "jedynie" 700W/4R.
O kieliszki się martwię, bo stoją na półce odprzęgniętej od drgań. Gorzej z talerzami w szafce w kuchni, bo ta wisi na ścianie, która drga już teraz całkiem mocno, a wraz z nią grają talerze, gdy słucham z mojego obecnego wzmacniacza Accuphase P-800 ;-).Nie boisz się, że kieliszki Ci pospadają